OVAJ RUSKI ŠPIJUN JE TREBALO DA UBIJE TITA: SSSR ga poslao da doživotnog predsednika Jugoslavije zarazi PLUĆNOM KUGOM!?

Grigulevič je kao ruski diplomata lako pokrio svoj boravak u Jugoslaviji, a svojim šefovima je predložio tri plana napada na Tita

  • 18

Ruski špijun Josif Grigulevič dobio je 1952. godine nalog od predsednika Sovjetskog Saveza Josifa Staljina i šefa tajne službe Lavrentija Berija zadatak da smisli i izvrši atentat na tadašnjeg prvog čoveka Jugoslavije Josipa Broza Tita.

JOVANKA BROZ JE NAJVEĆA TITOVA ŽRTVA! Evo šta Srbi tvrde, slažete li se s njima?

Grigulevič je kao ruski diplomata lako pokrio svoj boravak u Jugoslaviji, a svojim šefovima je predložio tri plana napada na Tita.

MISTERIJA KRCUNOVE POGIBIJE: Evo zašto je ovaj Srbin bio TRN U OKU Titu i šta mu je pred smrt PORUČIO! (VIDEO)

Sva tri plana odnosila su se na to da iskoristi neki od zvaničnih prijema diplomata kod Tita, kako u Jugoslaviji tako i u inostranstvu, piše Kurir.

DRAŽA JE BIO MOJA SLABOST! Evo šta je Tito govorio o Čiči, a to je bila najveća DRŽAVNA TAJNA! (FOTO)

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Prema prvom planu trebalo je da kada se nađe u blizini Tita na njega iz skrivenog mehanizma ispali virus plućne kuge, koji bi predsednika Jugoslavije inficirao i kroz neko vreme prouzrokovao njegovu smrt. Grigulevič bi neposredno pre akcije primio serum koji bi ga odbranio.

VIDEO SAM TITA KO OD MAJKE ROĐENOG: Ispovest čoveka koji mu je 6 godina radio o glavi!

Drugi plan atentata trebalo je da bude sproveden prilikom zvanične Titove posete Londonu. Atentator bi predsednika Jugoslavije, takođe na zvaničnom prijemu, ubio iz oružja skrivenog u sakou, a potom bi bacio i suzavac kako bi izazvao opštu paniku.

Treći plan odnosio se na to da se Titu pokloni kutija sa nakitom u kojoj bi opet bio sakriven smrtonosni otrov plućne kuge ili neki drugi serum koji bi ubio Broza.

Ova tri plana navodno su razmatrana na tajnom sastanku u Beču. Mnogi smatraju da bi jedan od njih bio i sproveden da Staljin nije iznenada umro 1953. godine.

U zvaničnim analima zabeleženo je da su se Grigulevič i Tito sastali više puta, ali Rus ni jednom nije pokušao atentat na predsednika Jugoslavije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    8. novembar 2015 | 09:42

    Izgleda da je Staljin greskom prvi otvorio tu kutijicu s nakitom

  • Браде

    8. novembar 2015 | 09:08

    Mozda bi onda Srbi prosli mnogo bolje...

  • milena simic

    8. novembar 2015 | 06:30

    e pa da su ga tad ubili nebi bilo rata na nasim prostorima i nebi osakatijo srbiju stete ne vidjena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA