SRBIJA ZAHVALNA RUSIJI NA PODRŠCI U UNESKO-u: Evo šta je još Vučić poručio Čepurinu

Srpski premijer i ruski ambasador su konstatovali da su poseta srpskog premijera i sastanci koje je imao sa predsednikom i premijerom Ruske Federacijedali snažan podsticaj daljem unapređenju odnosa Srbije i Rusije i da će rezultati, posebno u ekonomskoj saradnji, biti veoma brzo vidljivi

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina kome je zahvalio na svesrdnoj podršci Rusije prilikom glasanja na Generalnoj konferenciji Uneska o zahtevu za prijem Kosova u tu specijalizovanu agenciju UN.

Glavna tema razgovora premijera sa ruskim diplomatom je bila implementacija ekonomskih sporazuma postignutih tokom Vučićeve nedavne posete Moskvi.

Bog nije u snazi, nego u istini: Ovako je ruski ambasador u Srbiji pozdravio odluku o neprimanju Kosova u UNESKO

Vučić i Čepurin su konstatovali da su poseta srpskog premijera i sastanci koje je imao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim dali snažan podsticaj daljem unapređenju odnosa Srbije i Rusije i da će rezultati, posebno u ekonomskoj saradnji, biti veoma brzo vidljivi.

NE OSEĆAM DODATNE PRITISKE NA SRBIJU DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI: Evo šta je još rekao Vučić nakon sastanka sa Putinom

Srpski premijer je izrazio zahvalnost ruskom ambasadoru na svesrdnoj podršci Rusije prilikom jučerašnjeg glasanja na Generalnoj konferenciji Unesko o zahtevu tzv. Kosova za prijem u članstvo.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Premijer Vučić je još jednom uputio izraze saučešća državnom vrhu Rusije i porodicama poginulih u padu ruskog aviona u Egiptu. Srpski premijer i ruski ambasador razmenili su mišljenja o drugim regionalnim pitanjima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA