MOJ SLOBA JE GREŠIO: Mira Marković PRIZNAJE I OTKRIVA najveće grehe Slobodana Miloševića, za koje niko NIJE ZNAO!

- Slobodan Milošević je donosio istorijske odluke, nosio odgovornost za vreme u kome smo živeli i za sutrašnji dan - objašnjava njegova supruga

  • 45

Bivša prva dama SRJ i supruga Slobodana Miloševića, Mira Marković u intervjuu za "Večernje novosti" govori o tome kako je videla poziciju svog supruga devedesetih godina i svoju ulogu u tadašnjem političkom životu Srbije. Markovićeva, koja živi u Moskvi, smatra da Miloševićev uspon nije doprineo da ona izađe u "prvi plan", jer kako kaže politikom je počela da se bavi još kao tinejdžerka.

DA LI JE ONA VLADALA SRBIJOM UMESTO SLOBE? Evo kako je Mira Marković preko Miloševića OSTVARILA SVOJ CILJ! (VIDEO)

MOJ SLOBA JE UMRO NA DAN KADA SAM MU REKLA DA GA VOLIM: Emotivna ispovest Mire Marković ZAPALILA JE SRBIJU!

- Razume se da sam u u javnom životu bila prisutnija kada je Slobodan postao predsednik države. Ali, moja javna aktivnost nije počela tada, niti je trajala koliko njegov mandat - rekla je bivša predsednica JUL-a u intervjuu za dnevni list Večernje novosti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako kaže, Milošević je svoju svoju političku i državnu aktivnost nije doživljavao personalno.

- Bio je nacionalni lider i šef države u jedno gotovo biblijsko vreme, donosio je istorijske odluke, nosio odgovornost za vreme u kome smo živeli i za sutrašnji dan. Iz takvog odnosa prema onome što je radio isključen je svaki interes za sebe samog, a pogotovo trivijalnost - do kada će me i koliko voleti, i tako dalje - priča Markovićeva.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ona kaže da su o Miloševiću mnoge neistine i poluistine prošle u javnost, i objašnjava da je to bilo neizbežno, jer laž ponovljena hiljadu puta na kraju prestaje da bude laž.

- Slobodan je dugo bio protiv reagovanja na neistine i poluistine. Nekoliko puta u Hagu mi je rekao da je možda pogrešio. Ali ipak do kraja života je verovao da će "jednog dana sve doći na svoje mesto" i da će se "za laži shvatiti jednog dana da su laži" - kaže ona.

Na pitanje šta je više boli uvrede i vređanje bivše opozicije ili izdaja i kukavičluk bivših prijatelja, Markovićeva kaže:

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

OZBILJNA PROVOKACIJA: Knjiga Mire Marković osvanula na grobu Ivana Stambolića! (FOTO)

- Uvrede i vređanje me ne bole ni najmanje, ja sam znala od početka, a to je u pre nekoliko godina u svojoj knjizi potvrdio i američki ambasador Montgomeri, da je opoziciju u Srbiji finansirala administracija SAD da destabilizuje vlast u Srbiji, u šta sapada i njena komrpomitacija, čiji su glavni instrumeni "uvrede i vređanje". Oni su radili posao za koji su bili plaćeni i na drugi način bili motivisani.

Markovićeva kaže da nije imala emotivan odnos prema aktivnosti opozicije, i da je doživljavala nacionalno i istorijski.

Da li se slažete sa izjavama Mire Marković? Ostavite vaše stavove u komentarima ili ako imate neku zanimljivu priču koja nije ispričana o porodici Milošević

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    12. novembar 2015 | 20:00

    slobo nista nisi mogao da uradis protiv Pentagona i NATO Alijanse koji su imali davne 1980godine plan za cepanje Jugoslavije gde su i karte Evrope bile u kojima se videlo dace svaka Republika biti Suverena Drzava MILOM ILI SILOM-CAK I VOJVODINA po tim planovima bice DRZAVA!!!!!!MOGAO SI SAMO DA POTPISES KAPITULACIJU I IZBEGNES RAT-TO JE ZIVA ISTINA SVE JE OSTALO LAZ!!!!!!

  • Mls

    12. novembar 2015 | 20:01

    Najveća Slobina greška je bila što je dopustio da mu se ova veštica mesa u politiku

  • Slobo CG

    12. novembar 2015 | 22:14

    Milošević je bio pravi državnik. Slava mu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA