KURC HVALI SRBE: Srbija s Vučićem je pouzdan evropski partner!

- Srbija je dobila veoma pozitivnu ocenu reformi preduzetih tokom proteklih 12 meseci, što ja verujem da je zasluženo - rekao je austrijski ministar spoljnih poslova

  • 88

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, izjavio je da je Srbija, u godišnjem izveštaju Evropske komisije o napretku, zasluženo dobila veoma pozitivnu ocenu preduzetih reformi i da to treba direktno da vodi otvaranju prvih poglavlja u decembru.

- Srbija je dobila veoma pozitivnu ocenu reformi preduzetih tokom proteklih 12 meseci, što ja verujem da je zasluženo. Vlada sa premijerom Aleksandrom Vučićem započela je ambicioznu političku i ekonomsku reformsku agendu, što donosi svoje prve rezultate - rekao je Kurc.

KURC: Srbija je regionalni stub stabilnosti i založiću se za otvaranje poglavlja sa EU

To je, prema njegovim rečima, "više nego dobra osnova - to treba direktno da vodi otvaranju prvih poglavlja u decembru".

Foto: Tanjug / Sava Radovanović Foto: Tanjug / Sava Radovanović

VUČIĆ: Srbija ima čime da se pohvali, ostvarili smo napredak u 33 poglavlja!

- Austrija snažno podržava takav korak, što bi bilo zasluženo u slučaju Srbije - rekao je on.

Šef austrijske diplomatije je istakao da se "Srbija pod liderstvom premijera Vučića pokazala kao pouzdan i konstruktivan evropski partner kada je reč o ophođenju prema stotinama hiljada izbeglica koje prolaze kroz vaššu zemlju", i da je to "široko prepoznato u okviru EU".

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, Kurc kaže da smo videli napredak u ovoj oblasti koji je kulminirao postizanjem četiri sporazuma baš uoči Bečkog samita o Zapadnom Balkanu, postignutom u avgustu.

- Nadam se da će obe strane održati ovaj tempo i nastaviti da primenjuju sporazume postignute u interesu njihovih naroda. Postoji i dalje mnogo otvorenih pitanja za koja su potrebna rešenja - naveo je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tolimir

    17. novembar 2015 | 11:41

    Sebastian je ministar jedne napredne drzave i valjda vidi kako mi vodimo našu.

  • Nikolas

    17. novembar 2015 | 09:52

    PO KOZNA KOJI PUT SRBI DOBIJAJU PO DRSKU ALI NIKAKO DA UDJU U EU!!!

  • Manda

    17. novembar 2015 | 10:50

    Nadam se iskreno da će naše prijatelji iz EU izvršiti dovoljno pozitivnog pritiska na Prištinu da ista nastavi sa sprovođenjem podpisanog!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA