NOVOSADSKI UNIVERZITET UGOSTIO VUČEVIĆA: Evo šta im je rekao bivši student

Grad Novi Sad i Univerzitet imaju tradicionalno dobru saradnju kroz stručnu praksu studenata završnih godina, koji imaju priliku da obave praksu u gradskoj administraciji - rekao je gradonačelnik Novog Sada

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Univerzitet u Novom Sadu gde je sa rektorom prof. dr Dušanom Nikolićem i njegovim saradnicima razgovarao o daljem unapređivanju saradnje u različitim oblastima između Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu.

- Više puta sam isticao da je neprocenjiv značaj za Novi Sad što je baš u  našem gradu sedište tako snažnog i dobro organizovanog Univerziteta, kao što je Univerzitet u Novom Sadu. Veliko je zadovoljstvo, a za mene, kao nekadašnjeg studenta ovog Univerziteta, i čast, da sa rektorom i dekanima novosadskih fakulteta razgovaram o više tema koje nas povezuju. Grad Novi Sad i Univerzitet imaju tradicionalno dobru saradnju kroz stručnu praksu studenata završnih godina, koji imaju priliku da obave praksu u gradskoj administraciji - rekao je Vučević i dodao:

VOJVODINA UŠLA U SASTAV SRBIJE: Vučević odao počast učesnicima Velike narodne skupštine

- Danas je jedna od tema uređenje kampusa u Novom Sadu, a mi smo već za današnji sastanak pripremili neke predloge i dinamiku rešavanja problema iz tog delokruga. Kao dominantna tema danas se ističe podrška Univerziteta daljem privrednom razvoju grada. Univerzitet poseduje ogroman privredni potencijal, a ne samo naučni i obrazovni. Mi želimo da ohrabrimo Univerzitet da ima još bolju saradnju sa privrednim subjektima na teritoriji Grada, odnosno da se studenti obrazuju u onim obrazovnim profilima za kojima tržište ima potrebu i koji brzo pronalaze radna mesta.

Foto: Promo Foto: Promo

Rektor prof. dr Dušan Nikolić rekao je da Grad i Univerzitet tesno sarađuju čitav niz decenija i da se nada da će ova poseta gradonačelnika doprineti produbljivanju te saradnje u više oblasti.

- Mi ćemo današnji susret iskoristiti da zamolimo gradonačelnika za podršku u vezi sa uređenjem kampusa i u vezi sa nekim drugim aktivnostima koje su veoma važne za Univerzitet u Novom Sadu - rekao je prof. dr Nikolić.

Kada je reč o uređenju kampusa, rektor je ukazao na problem sa lokacijom kontejnera, sa asfaltiranjem određenih trotoara, nedostatkom mobilijara i klupa i istakao šta je sve potrebno kampusu.

- Mi smo u mogućnosti da već ove godine načinimo određene izmene i zahvaljujući inicijativi Univerzizeta i njihovim sugestijama, da predvidimo sredstva u budžetu za 2016. godinu, koja će učiniti kampus Univerziteta u Novom Sadu još uređenijim i prilagođenijim studentima i profesorima – rekao je gradonačelnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA