VOJVODINA UŠLA U SASTAV SRBIJE: Vučević odao počast učesnicima Velike narodne skupštine

- Grad Novi Sad sa ponosom obeležava i seća se 25. novembra 1918. godine, i svih odluka koje je donela Velika narodna skupština Bačke, Banata i Baranje, sa ključnom odlukom da se Vojvodina prisajedini matici Srbiji - rekao je prvi čovek Novog Sada

  • 5

Povodom 25. novembra Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Crnogorac položio je venac na spomen ploču učesnicima Velike narodne skupštine.

- Grad Novi Sad sa ponosom obeležava i seća se 25. novembra 1918. godine, i svih odluka koje je donela Velika narodna skupština Bačke, Banata i Baranje, sa ključnom odlukom da se Vojvodina prisajedini matici Srbiji. U tim odlukama utemeljene su najvažnije vrednosti, državno jedinstvo, nacionalna ravnopravnost svih koji žive na teritoriji Vojvodine, i obavezuju nas da radom i zalaganjem čuvamo te vrednosti. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

OBNAVLJAMO UPROPAŠĆEN NOVI SAD! Vučević najavljuje bolje dane u Vojvodini

Vučević je dodao da će to biti jedan od najbitnijih datuma u Novom Sadu i Vojvodini, i da mora biti obeležen na dostojanstven način, tako da cela godina bude posvećena tom istorijskom događaju.

Foto: Promo Foto: Promo

Na spomen ploču učesnicima Velike narodne skupštine koja se nalazi na zgradi nekadašnjeg hotela ''Grand'' vence su takođe položili predstavnici Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine i Bunjevačkog nacionalnog saveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lule

    26. novembar 2015 | 15:58

    Vojvodina se nije tada pridruzila Srbiji vec novonastaloj drzavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA