PREDSEDNIK KINE STIŽE U SRBIJU: Đinping poručio Vučiću - Nađite mi termin i dolazim! (FOTO)

Srpski premijer je istakao da Srbija Kinu doživljava kao velikog prijatelja i zahvalio na podršci koju je ova zemlja pružala Srbiji kako po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, tako i pred UNESKO

  • 3

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, u popodnevnim satima započeo je bilateralnu posetu Kini susretom sa predsednikom Si Đinpingom sa kojim je razgovarao o ekonomskim i političkim odnosima dveju zemalja.

Srpski premijer je pozvao kineskog predsednika da poseti Srbiju i dobio je odgovor:-

- Nađite mi termin i ja dolazim u posetu Srbiji.

VUČIĆ U KINI SA PREDSTAVNICIMA HUAVEJA: Kineski gigant spreman na ulaganje u Srbiju! (FOTO)

KINEZI GRADE INDUSTRIJSKI PARK U SRBIJI! Vučić u Kini dogovorio NOVU VELIKU INVESTICIJU (FOTO)

Predsednik srpske Vlade je istakao da Srbija Kinu doživljava kao velikog prijatelja i zahvalio na podršci koju je ova zemlja pružala Srbiji kako po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, tako i pred UNESKO. On je naglasio važnost ekonomskih razloga posete srpske delegacije Kini i izjavio da je Srbija potpisala najviše sporazuma tokom svog boravka u Sudžou i Pekingu.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Vučić je rekao da su za Srbiju važni projekti izgradnje pruge Beograd-Budimpešta i da je srpska strana spremna da do kraja godine počne radove na izgradnji. Prioritet Srbije u saradnji sa Kinom je izgradnja autoputeva, kao i industrijskih parkova, za koje već postoji interesovanje nekoliko kineskih kompanija.

- Ali ono što je naš apsolutni prioritet je Železara Smederevo i saradnja sa Vašom kompanijom HBIS, koja je zainteresovana za preuzimanje Železare. Zato vas molimo da podržite HBIS - zaključio je premijer Vučić.

OD SUDŽOA DO ŠANGAJA ZA 20 MINUTA: Vučić i premijer Kine putovali vozom, koji ide 300 km na sat! (FOTO)

Predsednik Si Đinping zahvalio je Vučiću na ličnom zalaganju za unapređenje odnosa Srbije i Kine. On je naglasio da je dugo i tradicionalno prijateljstvo, kao i političko poverenje između dveju zemalja, dovelo do toga da je Srbija za Kinu jedan od prioriteta.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Kina želi da sarađuje sa Srbijom u oblasti izgradnje infrastrukture, poljoprivrede, energetike, telekomunikacija, ali i drugim oblastima kao što su kultura i turizam - izjavio je Đinping i dodao da uskoro očekuje i otvaranje Kineskog kulturnog centra u Srbiji.

On je naglasio da treba raditi na reindustrijalizaciji Srbije i da će Kina podržati kako kompaniju HBIS tako i druge velike kompanije da ulažu u Srbiju.

- Termoelektrana Kostolac, izgradnja autoputeva, pruge Beograd- Budimpešta, osnovi su naše saradnje - zaključio je Si.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

On je rekao da kineske kompanije rade na velikim infrastrukturnim projektima u Americi, Rusiji, Francuskoj i da su kvalifikovane i povoljne za izgradnju sličnih projekata i u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. novembar 2015 | 14:38

    NA ISTOKU SUNCE IZLAZI -DACE GOSPOD BOG PAMETI NASIM POLITICARIMA DA SE OKRENEMO NASIM PRIJATELJIMA I BRIKSU I DA SRBIJA POCNE DA ZIVI I NAROD DA PRODISE PUNIM PLUCIMA !! !!!! DOSTA MI JE ZAPADNIH TERORISTA SRPSKOG NARODA I NATO OKUPATORA !!! GOSPODE POMOZI NAM I SPASI NAS SATNE !! ! !!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA