STOP NASILJU NAD ŽENAMA! Evo kako su naprednjaci stali uz DAME SRBIJE (FOTO)

Tribina "Stop nasilju nad ženama" predstavlja i početak manifestacije "16 dana ženskog aktivizma", tokom koje će biti održano niz aktivnosti u čijem središtu će biti teme vezane za žene i njihova uloga u društvu

  • 1

Povodom međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u organizaciji Unije žena Srpske napredne stranke (SNS), u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu održana je tribina "Stop nasilju nad ženama".

Tribina je privukla veliku pažnju pripadnica lepšeg pola, pa je velika sala Srpskog narodnog pozorišta bila tesna da primi sve zaiteresovane, a tribini su prisustvovali i potpredsednici SNS Nikola Selaković i Igor Mirović, članica glavnog odbora SNS Irena Vujović, članica predsedništva stranke Jadranka Joksimović i predsednik Gradskog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Nikola Selaković je rekao novinarima da je SNS počela da menja Srbiju na bolje, ali da te promene ne podrazumevaju samo promene u organizaciji vlasti i funkcionisanju institucija, već da podrazumevaju i promenu svesti građana.

Foto: Fejsbuk / Unija žena GO SNS Novog Sada Foto: Fejsbuk / Unija žena GO SNS Novog Sada

- Jedna od stvari koju želimo da promenimo je stav o nasilju nad ženama, jer se neretko devijantna ponašanja prema ženama smatraju normalnim, a to ni u kom slučaju nisu normalna ponašanja, i protiv takvih ponašanja i shvatanja se svakodnevno borimo i borićemo se - rekao je Selaković.

On je istakao da u toj borbi mora postojati saradnja institucija i ministarstava, naglasivši da se tim problemom ne mogu baviti samo pravosudni i policijski organi, već da moraju biti uključeni i socijalna zaštita, zdravstvo i školstvo.

Foto: Fejsbuk / Unija žena GO SNS Novog Sada Foto: Fejsbuk / Unija žena GO SNS Novog Sada

- Ključ možda leži u načinu vaspitavanja dece i u nazivanju stvari pravim imenom. Decu treba učiti da su oni koji vrše bilo fizičko bilo ekonomsko nasilje nad ženama nasilnici koje treba jasno obeležiti - istakao je Selaković.

Jadranka Joksimović je rekla da SNS ima obavezu da se bavi svim pitanjima u zemlji od, kako je kazala, nepopularnih mera ekonomske štednje, do neprijatnih pitanja vezanih za teme porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.

Foto: Fejsbuk / Unija žena GO SNS Novog Sada Foto: Fejsbuk / Unija žena GO SNS Novog Sada

- Protiv nasilja svi zajednički treba da se borimo i damo jasan odgovor svima onima koji vrše fizičko nasilje nad ženama ili ženu čine ekonoski deprimirajućom, da to nije dozvoljeno i da neće ostati nekažnjeno - rekla je Joksimovićeva.

Ona je istakla da je odgovornost SNS u rešavanju ovih pitanja tim veća jer ima zakonodavne poluge i naglasila da je sigurna da će vrlo brzo doći i do promena u zakonima koji definišu tu oblast.

Foto: Fejsbuk / Unija žena GO SNS Novog Sada Foto: Fejsbuk / Unija žena GO SNS Novog Sada

Miloš Vučević je rekao da SNS kao državotvorna stranka otvoreno priča o svim problemima, pa i o problemu nasilja nad ženama, za koji je rekao da predstavlja globalni problem.

On je rekao da u SNS žene imaju veliku ulogu, a da je Unija žena SNS organizovala i sprovela niz društveno korisnih akcija, te da će prpadnice lepšeg pola uvek za svoje akcije imati maksimalnu podršku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prkosna pesma

    27. novembar 2015 | 17:04

    Stop nasilju uopsteno fizickom, ali i psihickom! Stop bahatom ponasanju ko god da je u pitanju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA