HAOS U PRIŠTINI: Uhapšen Aljbin Kurti, policija pokušava da smiri demonstrante! (FOTO) (VIDEO)

Samoopredeljenje je i današnji protest, kao i ranije, organizovalo jer se protivi primeni briselskih sporazuma, a posebno formiranja Zajednice srpskih opština

  • 9

Kosovska policija uhapsila je osnivača Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, koji se danas, posle govora na protestnom skupu u centru Prištine, sklonio u sedište svoje stranke.

HAOS U PRIŠTINI: Centar bio u OBLAKU SUZAVCA, uhapšeno 13 osoba! (FOTO) (VIDEO)

Samoopredeljenje je i današnji protest, kao i ranije, organizovalo jer se protivi primeni briselskih sporazuma, a posebno formiranja Zajednice srpskih opština.

Kosovski parlament takođe već mesecima blokiraju ispadima, bacanjem suzavca, takođe u istom cilju.

Inače, kako javlja Tanjugov izveštač, policija je uhapsila još nekoliko lica koja su sa Kurtijem bila u sedištu Pokreta, ali zasad nema preciznih informacija koliko je ukupno uhapšenih.

Kosovska policija je prethodno saopštila da je imala informaciju o tome da će Kurti učestvovati na protestu, ali da ga nije uhapsila, kako je ranije najavljivala, da bi se izbegla da sitaucija eskalira.

- Imali smo informaciju u vezi sa učešćem na protestu osobe za kojom je izdat nalog za hapšenje, ali na osnovu procene stanja i u cilju izbegavanja eskalacije situacije, tokom protesta nismo preduzeli mere za njegovo hapšenje. Policija će te mere preduzeti u skladu sa nalogom - navodi se u saopštenju. Inače, pripadnici pokreta Samoopredeljenje su putem društvene mreže Fejsbuk saopštili da je policija u potpunosti opkolila sedište njihovog pokreta.

Oni su poručili: "Ulice su naše, a ne policijske". U međuvremenu, jedna grupa aktivista Samoopredeljenja je izašla iz sedišta tog pokreta i krenula u pravcu prištinske opštine, ali ih je u tome omela policija.

Policija pokušava da udalji pripadnike pokreta Samoopredeljenja, koristeći pritom "biber sprej".

Pogledajte i video hapšenja Aljbina Kurtija:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA