SRBIJA JE ZEMLJA PONOSNIH I DOBRIH LJUDI! Ovim rečima Vučić je ostavio bez teksta SVETSKE MOĆNIKE OEBS-a (FOTO)

- Srbija je zemlja ponosnih i dobrih ljudi. Dobrodošli ste u Srbiju - rekao je premijer Srbije u svom obraćanju ministrima OEBS-a

  • 41

Ministarski samit OEBS-a u Beogradu otvorio je njen predsedavajući, šef srpske diplomatije Ivica Dačić, a prvi se delegacijama u Kombank areni obratio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da je ovo predsedavanje u teškim vremenima bila velika čast za Srbiju!

(UŽIVO) BEOGRAD JE CENTAR SVETA - POČEO SAMIT OEBS-a: Dačić i Tito dočekuju SVETSKE MOĆNIKE u ARENI! (FOTO)

Ova fotografija iz Beogradu ISTORIJSKA je za OEBS! Evo po čemu će svi PAMTITI Srbiju (FOTO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je ministre i poručio da je predsedavanje Srbije OEBS-u u teškim trenucima kada svet potresaju teroristički napadi i migrantska kriza dokaz da Srbija može biti faktor stabilnosti.

Foto: PrintskrinRTS Foto: PrintskrinRTS

- Srbija je zemlja ponosnih i dobrih ljudi. Dobrodošli ste u Srbiju - rekao je premijer Srbije u svom obraćanju ministrima OEBS-a.

Srpski premijer apelovao je danas na Ministarski savet OEBS-a da na beogradskoj konferenciji donesu zajedničke zaključke i preporuke za rešavanje problema migranata.

- Za ovaj problem moramo da imamo zajedničku politiku - poručio je Vučić obraćajući se 22. Ministarskom savetu OEBS u Beogradu.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Migrantska kriza, istakao je, pokazala je sve slabosti unutrašnje organizacije država i sistema, međunarodnih organizacija, ali nas je i podsetila da nema saradnje i podrške bez policijske i bezbednosne saradnje.

- Prisutan je i strah od pojave stranih terorističkih borača, koji se pridružili ratu u Siriji i Iraku i taj strah raste.... raste i ksenofobija... - upozorio je srpski premijer, apelujući na potrebu da se izbeglički problemi reše.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

-Stotine hiljada migranata su prošle, a svakako najveći broj njih je prošao kroz Srbiju, mi smo ih primali iz dva pravca... - podsetio je Vučić i dodao da velika većina njih želi samo jedno - da im se vrati pravo na budućnost.

Spremni smo, istakao je premijer, da nastavimo da učestvujemo u međunarodnim naporima za rešenje migrantske krize, iako sva slava, ali i svi problemi leže na onima koji ih udomljavaju, a to su pre svega Nemačka, Švedska, Holandija...

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marina

    3. decembar 2015 | 10:30

    Srbija je zemlja u koju je svako dobrodosao,spremna za saradnju u cilju poboljsanja medjunarodnih odnosa i yivota svojih gradjana.

  • gagas

    3. decembar 2015 | 10:38

    Србија и јесте таква...и ово је велики успех за све нас...

  • Sergej Danilovič

    3. decembar 2015 | 10:10

    Fascinantno!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA