SVETSKI MOĆNICI SASTALI SU SE U BEOGRADU: Evo šta su im u ime Srbije PORUČILI Vučić i Nikolić! (FOTO) (VIDEO)

Skup u Beogradu dešava se u godini kada se obeležavaju četiri decenije od usvajanja Završnog akta iz Helsinkija, odnosno principa na kojima se zasniva OEBS, a na njemu će učestvovati predstavnici 57 zemalja članica OEBS, kao i 11 zemalja mediteranskih i azijskih partnera

  • 12

U Beogradu je počeo dvodnevni Ministarski sastanak OEBS, tokom kojeg će glavni grad Srbije ugostiti više od 40 ministara spoljnih poslova, među njima i šefove diplomatije SAD, Rusije i EU - Dzona Kerija, Sergeja Lavrova i Federiku Mogerini i generalnog sekretara Saveta Evrope Tjoborna Jaglanda.

Telegraf.rs prati uživo - iz minuta u minut dešavanja na Ministarskom savetu OEBS-a i van njega. Evo kako to izgleda:

Da će sve proteći u miru potvrdio je i gost na samitu koji nije bio planiran, a to je golub koji je sa visine gledao SVETSKE MOĆNIKE, a kao simbol mira, najavio je bolje dane za svet.

16:00 - VUČIĆ PORUČIO NORVEŠKOM ŠEFU DIPLOMATIJE: Hvala na podršci tokom poplava i migrantske krize

15:00 - KURC REKAO VUČIĆU: Da se Beč pitao, Srbija bi ODAVNO otvorila poglavlja 

14:00 - Da li ste znali da u Kombank areni postoji soba za molitvu? OTKRILI SMO TAJNU SOBU SVETSKIH MOĆNIKA U ARENI: Iza ovih vrata oni se mole i Bogu i Alahu (FOTO)

13:56 - ISLAMSKA DRŽAVA MORA DA SE NAPADNE S KOPNA: Evo šta je još poručio američki sekretar Džon Keri!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

13:30 - U Palati Srbija predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim - NIKOLIĆ PORUČIO LAVROVU: Nećemo uvoditi sankcije Rusiji (FOTO)

13:00 - Vučić i Mogerini OČI U OČI o otvaranju pregovaračkih poglavlja Srbije i EU!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

12:55 - OVAJ GOVOR SLUŠALI SU SVI SVETSKI MOĆNICI: Pogledajte šta im je Vučić PORUČIO! (VIDEO)

12:00 - Pogledajte kako je izgledalo otvaranje Ministarskog savet OEBS-a - BEOGRAD JE CENTAR SVETA! Pogledajte kako je izgledalo otvaranje SAMITA OEBS-a (VIDEO)

11:52 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beogradu - SAMIT OEBS-a IZ DRUGOG UGLA! Sastanak Vučića i generalnog sekretara Evrope (FOTO)

11:30 - Ministrima OEBS-a obratila se i šefica evropse diplomatije. Ovo je njen govor - SVI NARODI DA SE UJEDINE U BORBI PROTIV TERORIZMA! Ovo je poručila Federika Mogerini u Srbiji (FOTO) 11:15 - Slika Josipa Broza Tita dominira u Areni - SVI SU MORALI DA GLEDAJU U NJEGA! Evo kako je TITO posmatrao SVETSKE MOĆNIKE u ARENI (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

11:00 - Ovim rečima šef srpske diplomatije Ivica Dačić obratio se ministrima OEBS-a - OEBS MORA DA ISKORENI SVE PRETNJE PO ŽIVOT LJUDI! Evo kako je Dačić otvorio SAMIT U BEOGRADU! 10:50 - IZBORIĆEMO SE SAMI SA USIJANIM GLAVAMA U SRBIJI! Vučić upozorio OEBS da je Balkan BURE BARUTA

Foto: Marko Todorović, Telegraf Foto: Marko Todorović, Telegraf

10: 30 - Sednica se, posle kraće pauze, nastavlja iza zatvorenih vrata. 10: 10 - Generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer kaže da je ovo bila izazovna godina za OEBS, koji se suočavao sa velikim političkim i operativnim problemima, pre svega tokom posredovanja u rešavanju ukrajinske krize. 10:00 - Premijer Srbije završio je svoje obraćanje ministrima OEBS-a, evo šta im je rekao - SRBIJA JE ZEMLJA PONOSNIH I DOBRIH LJUDI! Ovim rečima Vučić je ostavio bez teksta SVETSKE MOĆNIKE OEBS-a (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

9:45 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je ministre i poručio da je predsedavanje Srbije OEBS-u u teškim trenucima kada svet potresaju teroristički napadi i migrantska kriza dokaz da Srbija može biti faktor stabilnosti.

9:37 - Počela je Prva plenarna sednica OEBS-a koju je otvorio šef srpske diplomatije Ivica Dačić, a ministrima će se obratiti i premijer Srbije Aleksandar Vučić 9:15 - Zajedničko fotografisanje svih učesnika ovogodišnjeg Samita OEBS-a u Beogradu - Ova fotografija iz Beogradu ISTORIJSKA je za OEBS! Evo po čemu će svi PAMTITI Srbiju (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

9:10 - Ivica Dačić dočekao je ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova koji je poslednji ministar koji je stigao u Kombank areni 8:35 - U salu je stigla i Federika Mogerini, koja se tom prilikom poljubila sa Ivicom Dačićem i zadržala u kraćem razgovoru

8:10 - Očekujemo da se na samitu u Beogradu donese mnogo važnih dokumenata - kaže generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović i ističe da je samo za danas prijavljeno 100 bilateralnih susreta.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

7:50 - Pristižu prvi ministri, dočekuje ih šef srpske diplomatije Ivica Dačić

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

7:00 - Delegacije pristižu u Kombank arenu Skup u Beogradu dešava se u godini kada se obeležavaju četiri decenije od usvajanja Završnog akta iz Helsinkija, odnosno principa na kojima se zasniva OEBS, a njime će biti zaokruženo predsedavanje Srbije toj organizaciji.

DŽON KERI STIGAO U BEOGRAD: Na aerodromu ga dočekali Ivica Dačić i Majkl Kirbi (FOTO)

Foto: PrintskrinRTS Foto: PrintskrinRTS

Na skupu će učestvovati predstavnici 57 zemalja članica OEBS, kao i 11 zemalja mediteranskih i azijskih partnera.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

STIGAO I SEBASTIJAN KURC: Šef diplomatije Austrije doputovao u Beograd (FOTO)

U Beograd je u sredu doputovalo više svetskih zvanicnika, među kojima Džon Keri, Sergej Lavrov i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, a prethodnih dana u Beograd su stigli i delegati kako bi učestvovali na pripremnim sastancima.

I ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE U BEOGRADU: Stigao Sergej Lavrov! (FOTO)

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Prema rečima predsedavajućeg OEBS i šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, to je najveći skup koji se u Srbiji organizuje posle Samita nesvrstanih 1989. godine, a Srbija je posle dugog niza godina pokazala da može da predsedava jednoj ozbiljnoj organizaciji i da bude ozbiljan međunarodni faktor.

Srbija dočekuje kraj mandata na čelu OEBS sa veoma dobrim ocenama raznih međunarodnih foruma i povećanim ugledom u međunarodnoj zajednici, rekao je Dačić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Potvrda za to je ministarski savet u Beogradu, na koji će na naš poziv doći gotovo svi najvažniji svetski igrači, i to bez obzira na činjenicu da među njima na vladaju baš najbolji odnosi - istakao je on.

Tokom Ministarskog saveta biće održani brojni bilateralni susreti među predstavnicima delegacija.

Skup će biti održan uz najviše mere bezbednosti, imajući u vidu aktuelnu situaciju, a među glavnim temama biće borba protiv terorizma, ali i migrantska kriza.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Delegacije i ministri spoljnih poslova koji učestvuju na 22. Ministarskoj konferenciji OEBS mogu da se osećaju potpuno bezbedno - poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i istakao da ne postoji nikakva neposredna bezbednosna pretnja.

Ministarski sastanak OEBS biće održan u beogradskoj Areni koja je pretprela značajne izmene i pretvorena je u konferencijski centar koji će primiti više od 1.000 predstavnika delegacija i preko 40 ministara spoljnih poslova.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Tim povodom u Areni je izgrađeno 10 sala za sastanke ukupnog kapaciteta 1.700 mesta, a preuređeno 11 prostorija za bilateralne susrete u prizemlju.

Sale za sastanke su opremljene potrebnom audio i vizuelnom tehnikom - 3.000 slušalica, 650 mikrofona, 12 video projektora, 130 televizora - kao i 29 prevodilačkih kabina na šest zvaničnih jezika.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Na drugom i četvrtom nivou izgrađeno je 111 kancelarija, a na trećem preuređeno 70 loža u radne kancelarije.

Što se tiče smeštaja delegata, koristiće se usluge 19 hotela koje će platiti sami delegati, dok smeštaj šefova delegacija obezbeđuje Srbija kao zemlja domaćin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atimus

    3. decembar 2015 | 07:34

    Nije Beograd poznat zbog Tita nego je Tito postao poznat zahvaljujuci srpskoj kraljevskoj prestonici Beograd ....iza kojeg stoi stara ali i savremena srpska istorija od Karadjordja .Nije savremena srpska istorija pocela od 1941 sa kraiskim ofanzivama tj bezanijama i bazanjem po bosni ......

  • irina

    3. decembar 2015 | 10:06

    Jako lepe slike, sve je odradjeno na visokom nivou... Radujem se sto je Beograd uspeo da bude pravi domacin.

  • Sir Oliver

    3. decembar 2015 | 11:23

    E sad kad ste sijeli i dogovorite nesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA