SVI SU MORALI DA GLEDAJU U NJEGA! Evo kako je TITO posmatrao SVETSKE MOĆNIKE u ARENI (FOTO)

Kao što je i najavljeno sve učesnike ovog sastanka Ministara OEBS-a dočekao je i doživotni predsednik SFRJ i jedan od osnivača ove organizacije, Josip Broz Tito

  • 20

U Beogradu je počeo dvodnevni Ministarski sastanak OEBS, tokom kojeg će glavni grad Srbije ugostiti više od 40 ministara spoljnih poslova, među njima i šefove diplomatije SAD, Rusije i EU - Dzona Kerija, Sergeja Lavrova i Federiku Mogerini i generalnog sekretara Saveta Evrope Tjoborna Jaglanda.

(UŽIVO) POLA SVETA SASTALO SE, OČI U OČI U BEOGRADU! Evo šta je Vučić poručio SVETSKIM MOĆNICIMA (FOTO)

Kao što je i najavljeno sve učesnike ovog sastanka Ministara OEBS-a dočekao je i doživotni predsednik SFRJ i jedan od osnivača ove organizacije, Josip Broz Tito!

IZBORIĆEMO SE SAMI SA USIJANIM GLAVAMA U SRBIJI! Vučić upozorio OEBS da je Balkan BURE BARUTA

Kako je i najavio šef srpske diplomatije Ivica Dačić svi učesnici rekordnog Samita OEBS-a u Beogradu gledali su Tita pravo u oči, jer se njegova slika nalazila u sali gde je održana Plenarna sednica, a gde je prvi reč imao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na marginama skupa biće održan veliki broj bilateralnih susreta, a najveću pažnju privlači mogućnost sastanka Kerija i Lavrova, kao i Lavrova i turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušogua, prvi put posle obaranja ruskog aviona.

Skupom u Beogradu Srbija završsava jednogodišnje predsedavanje tom organizacijom, a očekuje se postizanje konsenzusa o odlukama iz tri dimenzije kojima se bavi OEBS.

Na Ministarskom sastanku učestvuju predstavnici 57 zemalja članica OEBS, kao i 11 zemalja mediteranskih i azijskih partnera, odnosno više od 1. 000 delegata i šefova diplomatija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Skup u beogradskoj Kombank areni prati više stotina akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera iz zemlje i sveta, a na snazi su visoke mere bezbednosti.

Ministarski savet se održava u trenutku kada su svet potresli teroristički napadi na Pariz koji su ponovo u prvi plan stavili neophodnost zajednickih napora kako bi se pobedio terorizam i osigurala bezbednost, a takode, i u atmosferi zategnutih odnosa na medunarodnoj politickoj sceni posle turskog obaranja ruskog borbenog aviona SU-24.

Sastanak se održava u trenutku kada se obeležavaju četiri decenije od usvajanja Završnog akta iz Helsinkija, odnosno principa na kojima se zasniva OEBS, a njime ce biti zaokruženo predsedavanje Srbije toj organizaciji.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    3. decembar 2015 | 11:37

    Svaka cast SRBIJI sto je postavila veliku sliku osnivaca samita JOSIPA BROZA TITA,jer da nije bilo njega,ni njih nebi ovde bilo,jos samo da usvoje zakon o miru i slozi na cemu je i TITO insistirao i birio se ceo svoj zivot za mir

  • Mr.Be@n

    3. decembar 2015 | 11:35

    Tile legenda, uvek će i biti.Znate kako,čovek nikad ne umire dok ga svi nezaborave...PS,ko hejtuje ivaj komentar je čisti praznoglavac koji traži pažnju!

  • Rade

    3. decembar 2015 | 11:59

    Jedini i neponovljivi, Michael Jordan medju predsednicima.Večna ti slava Stari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA