Dačić imao niz bilateralnih susreta na marginama Saveta OEBS-a! (FOTO)

Šef srpske diplomatije sastao se sa ministrima inostranih poslova Kanade, Švedske, Ukrajine, kao i sa zamenikom ministra inostranih poslova Avganistana

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je danas niz bilateralnih susreta na marginama 22. Ministarskog saveta OEBS-a, a sastao se sa ministrima inostranih poslova Kanade, Švedske, Ukrajine, kao i sa zamenikom ministra inostranih poslova Avganistana.

Dačić: Sutra predlog odluka, očekujem kompromis

Ministar Dačić sastao se sa ministrom inostranih poslova Kanade Stefanom Dionom.

Šef srpske diplomatije čestitao je kanadskom kolegi imenovanje na dužnost i poželeo novoj kanadskoj vladi puno uspeha u radu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Tokom razgovora je bilo reči o perspektivi bilateralnih odnosa, pri čemu je izneta obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Tokom susreta sa ministrkom inostranih poslova Kraljevine Švedske Margot Valstrom naglašeno je da su bilateralni odnosi dobri i da postoji prostor za njihovo unapređenje u svim oblastima, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Švedska ministarka je pohvalila srpsko predsedavanje OEBS-u i ponovila snažnu podršku Švedske procesu evrointegracija Srbije.

NIKOLIĆ PORUČIO LAVROVU: Kada mu je teško, čovek se seti majke, a Srbija Rusije! (FOTO)

Razgovarano je i o problemu migracija i potrebi iznalaženja adekvatnih rešenja na evropskom nivou.

Dačić je predstavio iskustva Srbije u suočavanju sa ovim problemom i saradnju sa susedima u tom smislu.

U razgovoru sa zamenikom ministra inostranih poslova Avganistana razmatrane su mogućnosti za oživljavanje saradnje dve zemlje i izražen je obostrani interes za održavanje političkih konsultacija ministarstava spoljnih poslova tokom kojih bi se definisale oblasti moguće saradnje.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Avganistanska strana je pokazala poseban interes za saradnju u oblasti obrazovanja.

Zamenik ministra inostranih poslova Avganistana Karzai zahvalio je Dačiću na gostoprimstvu i pohvalio srpsko predsedavanje OEBS-u, navodi se u saopštenju.

Dačić je imao kraći susret sa britanskim ministrom za Evropu Dejvidom Livingtonom, koji je pohvalio srpsko predsedavanje OEBS-u u uslovima suočavanja sa ozbiljnim izazovima.

Dvojica ministara su izrazila očekivanje u pozitivan ishod rada Ministarskog saveta OEBS-a.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

BEOGRAD JE CENTAR SVETA! Pogledajte kako je izgledalo otvaranje SAMITA OEBS-a (VIDEO)

Tokom susreta Dačića i ministra inostranih poslova Ukrajine Pavela Klimkina, ukrajinski ministar je izrazio zadovoljstvo načinom na koji je srpsko predsedavanje OEBS-u odgovorilo na krizu u Ukrajini.

Dva ministra su zajednički istakla potrebu ulaganja dodatnih napora za unapređenje bilateralnih odnosa dve bliske i prijateljske zemlje.

Ministar Klimkin je najavio da će tokom naredne godine posetiti Srbiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr za rock and roll

    3. decembar 2015 | 23:30

    Sve je ovo lepo--- dragi moji ako zeliti saznati istinu idite na y... t... Upisite Orgasmatron -- motörhead-- i pustite muzicki video na kojem se vidi vojska . Ako znate engleski poslusajte pogledajte video i procitajte text..... Vise nikada u zivotu niko nece moci da vas izmanipulise videcete istinu

  • Clan

    4. decembar 2015 | 03:25

    Ajde da zajedno gledamo Tihi i Prle....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA