VUČIĆ SA AMBASADORIMA DRŽAVA EU: Ovo je bila dobra godina za Srbiju

Srpski premijer zahvalio se na podršci koju predstavnici zemalja EU pružaju Srbiji tokom procesa pregovora za članstvo i na podršci otvaranju prvih poglavlja

  • 79

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je danas sa ambasadorima zemalja Evropske unije i šefom Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenportom, o evropskom putu Srbije i međuvladinoj konferenciji planiranoj za 14. decembar u Briselu, tokom koje će biti otvorena prva poglavlja.

PREMIJER VUČIĆ PORUČIO: "Srbija je tokom prethodnih dana bila centar Evrope i sveta"

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, premijer je, tokom radnog ručka u zgradi Geozavoda, evropske diplomate obavestio o ekonomskom napretku, političkoj situaciji u Srbiji, odnosima u regionu i problemima u pregovorima sa Prištinom, kao i poslednjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Premijer je, kako se navodi, zahvalio na podršci koju predstavnici zemalja EU pružaju Srbiji tokom procesa pregovora za članstvo i na podršci otvaranju prvih poglavlja.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Zaključeno je da je ovo bila dobra godina za Srbiju, koja je pored izlaska iz recesije, smanjenja fiskalnog deficita, dovela i do otvaranja prvih poglavlja na evropskom putu Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajilo

    8. decembar 2015 | 19:53

    Nije bilo lako , ali Srbija je pokazala da može napred. Odškrinuta su joj i vrata eU i tu šansu neće propustiti. Iako pregovori počinju otvaranjem najtežih poglavlja, spremni smo i za njih.

  • Hana

    8. decembar 2015 | 17:49

    Sad više nema nazad!

  • Stole

    8. decembar 2015 | 17:36

    Bila je jako dobra godina, počeli smo krupnim stvarima, voleo bh da nastavimo u tom smeru i naredne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA