SRBIJA JE KONAČNO MOĆNA DRŽAVA: Ovo su sve VUČIĆEVE POBEDE U 2015.

Srbija će 2015. godinu pamtiti po burnim trenucima, ali i mnogim pobedama kako na sportskom tako i na političkom planu. Evo šta je sve Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem uradila u godini koja polako broji svoje poslednje dane

Godina 2015. polako broji svoje poslednje dane, sumiraju se utisci, polažu završni računi, planira se sledeće godina. Kada je srpska politička scena na "skeneru" dominantna ličnost u njoj bio je sigurno premijer Srbije Aleksandar Vučić, čovek u kome su kancelarka Nemačke Angela Merkel, predsednik Rusije Vladimir Putin, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i mnogi drugi lideri sveta prepoznali lidera i faktora stabilnosti na Balkanu i tako ga više puta tokom svojih sastanaka oslovljavali. Evo šta je sve Vlada Srbije na čelu sa liderom SNS-a uradila u prethodnoj godini i koji su to izazovi pred njom u 2016.

ALEKSANDAR VUČIĆ EKSKLUZIVNO ZA TELEGRAF: Danas je NAJREVOLUCIONARNIJI DAN u SRPSKOJ ISTORIJI!

Sami rezultati rada srpskog premijera i njegove Vlade ukazuju na to da Aleksandar Vučić iza sebe ima jake adute koji govore u prilog tezi da je jedan od vodećih političkih lidera na Balkanu, a da je Srbija na dobrom putu da ispuni cilj iz ekspozea premijera, a to je da zemlja postane MODERNA, NAPREDNA, EKONOMSKI STABILNA I CIVILIZOVANA!

SRBIJA OTVARA PRVA POGLAVLJA: Evo šta su sve Srbi PROŠLI na PUTU ka EVROPSKOJ UNIJI i "BOLJEM ŽIVOTU"! (FOTO)

Da je Srbija na dobrom putu i da je Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem vodi u dobrom pravcu potvrdio je i sam MMF, koji predviđa stopu privrednog rasta od 0,8 procenata, a prema najavama premijera taj procenat će ići i na preko jedan, a prema najavama Vučića taj rast za 2016. godinu projektovan je da ide i na 2 odsto (u ekonomskim krugovima kada zemlja ima toliki rast smatra se da je država u razvoju i da je njena ekonomija u blagoj ekspanziji).

ISTORIJSKI DAN ZA SRBE! Srbija OTVARA POGLAVLJA i krupnim koracima IDE U EU

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Prema zvaničnim podacima deficit Srbije je na “istorijskom minimumu” i kako je prilikom posete Sarajevu, a kada je najavio da će Srbija pomoći izgradnju Srebrenice, premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio “Srbija posle dužeg vremena nema problem sa keš lovom – likvidnošću”.

OVA VLADA JE SPREMNA ZA ISTORIJSKE KORAKE: Dačićeva poruka povodom otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja!

Prvi put posle više decenija Srbija je doživela da NEMA REBALANSA BUDŽETA i da je onaj donešen za 2015. godinu u potpunosti ostvaren. Mnogi ekonomisti su ovu stvar nazvali pravim ekonomskim čudom.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

U 2015. godini otpočeti su mnogi najavljivani projekti, ali su i neki uspešno završeni. Naime, postavljeni su temelji za izgradnju BEOGRADA NA VODI, na obalama Save više nema smeća, već se vrše pripreme za ostvarivanje ovog projekta koji će, preporoditi Srbiju.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Jedan od bitnih infrastrukturnih projekata urađenih u prošloj godini sigurno je i uspešno izgrađen most "Mihajlo Pupin" (tzv Kineski most), koji su u saobraćaj zajednički pustili premijeri Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Li Kećijang.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Koliko je ugled Vlade Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem porastao u svetu najbolje govori “pobeda u SB UN” kada nije izglasana Rezolucija o Srebrenici, a kojoj se zvanični Beograd oštro protivio. Podsetimo tada su na stranu Srbije otvoreno stale dve najjače zemlje na svetu Kina i Rusija (koja je uložila veto).

NEMA STRAHA ZA BUDUĆNOST SRBIJE: Vučić očekuje još uspešniju 2016. godinu! (VIDEO)

Još jedna od velikih pobeda Srbije i vlade na čelu s Vučićem je odbijanje zahteva da tzv Republika Kosovo bude primljena u UNESKO, a tom prilikom premijer Srbije bio je angažovan 24 sata, kako bi ubedio svoje kolege u svetu da bi prijem Kosova u tu organizaciju bio veoma loš potez.

Foto-montaža: Tanjug/AP, Marko Todorović Foto-montaža: Tanjug/AP, Marko Todorović

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je vrlo važan faktor i za samu EU, a to najbolje dokazuje da je Srbija konačno dosanjala san i otvorila prva poglavlja u pregovorima sa EU!

Srbija je napravila krupan korak na putu ka članstvu u EU, otvorena su prva poglavlja u pregovorima, a prema rečima premijera Srbije Aleksandra Vučića cilj je da ona budu zatvorena do 2019. godine.

VUČIĆ ČASTIO STRANE DIPLOMATE: Evo šta im je PORUČIO povodom otvaranja POGLAVLJA

- Želim pre svega, kao premijer koji je veoma ponosan na našu Srbiju da čestitam svim građanima Srbije na velikom uspehu, ovo je za nas važan i veliki dan, onaj kada ispisujemo nove stranice istorije i kada više ne moramo da sanjamo snove o EU. Ostaje nam sada da i dalje naporno radimo i da jednog dana i zvanično postanemo članica Evropske unije - rekao je premijer Vučić.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Da je Srbija vrlo važan faktor mogli su svi da vide u “Carinskom ratu” Srbije i Hrvatske, kada je posle posete Johanesa Hana Beogradu Zagreb odustao od blokade granice!

SRBI SU ZASLUŽILI OTVARANJE POGLAVLJA! Pljušte čestitke Srbiji od zvaničnika EU na TVITERU (FOTO)

Beograd je za veoma kratak vremenski period postao centar diplomatske aktivnosti, a u njega redom su dolazili Angela Merkel, Vladimir Putin, Johanes Han, šeik Muhamed bin Zajed, premijer Kine Li Kećijang i mnogi drugi lideri, a u glavnom gradu Srbije održan je Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, dok je u Kombank Areni održan Samit OEBS-a, a prema rečima mnogih učesnika, ovo je najbolje organizovan skup ove organizacije u njenoj istoriji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Srbija prema zvaničnim podacima EU među zemljama u regionu, nudi najbolje uslove investitorima, što jasno stoji u poslednjem Izveštaju EK, kao i podatak o 17 milijardi evra trgovinske razmene Srbije sa Evropskom unijom!

U Beograd je ove godine stigao i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, a tokom ove istorijske posete ponovo je Srbiji "vraćeno nebo" u delu Kopnene zone bezbednosti koje je do tada kontrolisao KFOR.

VUČIĆ I STOLTENBERG: Saradnja SRBIJE i NATO uz poštovanje srpske neutralnosti!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

U Srbiji se sprovode i mere fiskalne konsolidacije i Srbija je, prema Vučićevim rečima, jedina zemlja koja je krenula u te reforme bez pritisaka međunarodnih finansijskih institucija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Početni znaci privrednog oporavka ukazuju na kraj recesije u Srbiji, koja bi ove godine trebalo da evidentira rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 0,5 odsto, mahom zahvaljujući solidnom izvozu – saopštila je Evropska centralna banka (EBRD).

VUČIĆ PRELOMIO: Srbija NE PRODAJE Telekom!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Keri čestitao Vučiću na načinu na koji vodi Srbiju ka Evropskoj uniji! (FOTO)

Privredni rast Srbije će 2016. ubrzati na 1,8 odsto zahvaljujući jačanju ekonomija EU i rastu domaćih investicija. Ipak, visok nivo nenaplativih zajmova po svoj prilici će biti rešavan postepeno, a obim kreditiranja ostaće skroman, navodi EBRD.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Analitičar Branko Radun kaže za Telegraf.rs da je definitivno premijer Aleksandar Vučić jedan od najznačajnijih političkih lidera u regionu.

- U prilog toj tezi govore sastanci koje ima i sa Istokom i sa Zapadom, kao i dobra podrška u samoj Srbiji. A najbolje sve oslikava kada se vidi šta je sve Srbija samo uspela da uradi u 2015. godini - kaže on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolina

    18. decembar 2015 | 13:39

    Ova godina je svakako jedna od uspešnijih u novijoj srpskoj istoriji. Mnogo toga dobrog je postigla naša Vlada za našu zemlju koja nikada nije bila bliže članstvu u EU. Svaka čast Vladi i premijeru.

  • mini

    18. decembar 2015 | 13:41

    Najbolji idu napred, ostali ostaju iza. Bravo Vucicu!

  • Mima

    18. decembar 2015 | 13:39

    Nakon ovakve uspešne godine, nadam se da nas očekuje ista ili još bolja 2016.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA