PODRŠKA EVROPSKOG PARLAMENTA: Važno je da Srbija nastavi istim putem 2016.

Izvestilac EP za Srbiju je naročito pohvalio postupanje Srbije u aktuelnoj migrantskoj krizi, kao i tokom pregovora sa Prištinom, ocenjujući da je taj dijalog doprineo otvaranju poglavlja 35

  • 7

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister poručio je danas da je važno da Srbija nastavi istim putem tokom 2016. godine dodajući da će Evropski parlament podržati Srbiju na otvaranju ostalih poglavlja.

Mekalister, koji se sastao sa članovima skupštinskog Odbora za evropske integracije, čestitao je na otvaranju poglavlja 32 i 35 što je ocenio kao uspeh i za Vladu i za Skupštinu Srbije.

VUČIĆ I MEKALISTER: Srbija je spremna za otvaranje ostalih poglavlja

U saopštenju parlamenta se navodi da je Mekalister, govoreći o Nacrtu rezolucije o izveštaju o napretku Srbije za 2015. godinu, rekao da očekuje da će Rezolucija biti usvojena u istom opštem pozitivnom tonu i na plenarnom zasedanju Evropskog parlamenta u februaru.

Kada je reč o amandmanima na Nacrt rezolucije, Mekalister je istakao da je njegov posao da radi na što većem broju kompromisa i da će oni biti ostvarivi, ukazavši posebno na značaj sprovođenja ekonomskih reformi, ali i u drugim oblastima značajnim za poboljšanje života građana.

Mekalister je naročito pohvalio postupanje Srbije u aktuelnij migrantskoj krizi, kao i tokom pregovora sa Prištinom, ocenjujući da je taj dijalog doprineo otvaranju poglavlja 35.

Foto: Tanjug/Aleksanadar Stojanović Foto: Tanjug/Aleksanadar Stojanović

Predsednik Odbora za evropske integracije Aleksandar Senić zahvalio je Mekalisteru na veoma pozitivnim ocenama u Nacrtu rezolucije povodom izveštaja o napretku Srbije za 2015, a zahvalio je Evropskom parlamentu na podršci koju pruža Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

U saopštenju je navedeno da su Skupština Srbije i Odbor u potpunosti spremni za otpočinjanje pregovarnja po poglavljima.

(Telergaf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Špic

    21. decembar 2015 | 16:21

    Prvo nas bombardovanjem satirete,a sada zelite da udjemo u UE,e to nece da moze...

  • Ivan

    21. decembar 2015 | 17:02

    Kao što Srbija ima parlament i poslanike tako to ima i evropska unija, tu se odlučuje o svim koracima evropske unije. Najvažnija stvar je u tome da se polslanici u njihovom parlamentu ne dele po nacionalnosti već po strankama, a to znači ravnopravnost bez obzira na veličinu i moć država.

  • Aleksandar

    22. decembar 2015 | 01:46

    Korektura naslova Važno je da Srbija nastavi istim putem u 2016 i da više pogne glavu E PA NEĆE MOĆI KOSOVO JE SRBIJA!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA