SREĆNO ROĐENJE HRISTOVO! Državni vrh Srbije čestitao je građanima RIMOKATOLIČKE VEROISPOVESTI BADNJI DAN I BOŽIĆ!

Predsednik Srbije, potpredsednica Vlade Srbije, predsednica Skupštine Srbije, prestolonaslednik i gradonačelnik Novog Sada čestitali su Badnji dan i Božić svim građanima koji slave ovaj veliki hrišćanski praznik po Gregorijanskom kalendaru

  • 10

Rimokatolička crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru proslavljaju danas Badnje veče, a sutra Božić. Tim povodom svim građanima koji slave ovaj veliki praznik, čestitke su uputili predsednik Srbije Tomislav Nikolić, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Božić svim građanima koji slave po Gregorijanskom kalendaru i poželeo im ljubav, zdravlje i napredak.

PRAZNIČNA ČAROLIJA: Kada kročite u ovu kuću, osetićete se kao da ste u bajci (FOTO)

- Svim građanima Srbije koji po Gregorijanskom kalendaru slave rođenje bogomladenca Isusa Hrista, čestitam najradosniji hrišćanski praznik sa iskrenim željama da Božić proslave u porodičnoj ljubavi i da ih Gospod blagoslovi mirom, zdravljem i svakim napretkom - navodi se u čestitki predsednika.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović čestitala je svim građanima Srbije koji danas slave rođenje Hristovo.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Želim vam da ga provedete u miru, ljubavi i zdravlju sa svojim porodicama. Neka Badnje veče i Božić donesu radost i blagostanje u vaše domove - navela je Mihajlović.

Ona je istakla da su veliki verski praznici prilika da se podsetimo na lepotu različitosti i potrebu da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju i toleranciji.

- Neka ovaj i svi naredni dani pokažu našu snažnu opredeljenost ka istinskim vrednostima, međusobnom razumevanju i slozi - zaključila je Mihajlović.

JEZIVA BOŽIĆNA ČESTITKA: Ovo je dokaz da ROBOTI preuzimaju SVET (VIDEO)

Njegovo kraljevsko Visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar upućuje čestitke povodom predstojećih Božićnih praznika vernicima koji ovaj veliki praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru sledećom porukom:

IFoto: Marko Todorović IFoto: Marko Todorović

- Povodom dana kada proslavljamo rođenje Isusa Hrista, dana velike radosti za sve Hrišćane, želim da svim građanima Srbije i ljudima širom sveta koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru prenesem najlepše želje u ime moje porodice i u svoje ime. Neka vas prate mir, ljubav i sreća.

On dalje navodi da je Božić takođe prilika da se ljudi ujedine, da daju i dele u miru, vreme kada poštujemo jedni druge, što i nama pomaže da budemo jači.

Trka Deda Mrazeva u Karakasu u Venecueli (FOTO)

- Moja porodica pridružuje mi se sa željama da svi dočekate i proslavite srećan Božić i veoma srećnu Novu 2016. godinu. Mir na zemlji i dobra volja među ljudima! Hristos se rodi!  - poručuje prestolonaslednik u čestitki.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je danas Božić svim građanima Srbije koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- U ime Narodne skupštine i svoje ime upućujem najiskrenije čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika u nadi da će doneti međusobno poštovanje i razumevanje - navela je Gojković.

Ona je svim građanima koji slave Božić poželela da im veliki praznik u domove unese radost, ljubav i mir, i da praznične dane provedu sa najbližima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, svim sugrađanima koji sutra slave Božić poželeo da taj praznik dočekaju dobrog zdravlja, sa verom u srcu i u društvu njima najmilih ljudi.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Neka vrednosti koje slavi najveći hrišćanski praznik, ljubav, saosećanje i vera u dobro, ispune svaki vaš dan, i da svi zajedno podelimo radost davanja, međusobnog razumevanja i uvažavanja - kaže se u Vučevićevoj čestitki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA