Ganić: Srbiju treba ponovo tužiti!

Ratni član predsedništva BiH smatra da Srbija destabilizuje region - BiH putem Milorada Dodika, Crnu Goru putem Crkve, Kosovo pomoću opština, a Makedoniju nametanjem svađe s Albancima

  • 1

Ratni član predsedništva BiH Ejup Ganić smatra da Srbija destabilizuje ceo region i da zato BiH treba da pokrene novu tužbu za agresiju protiv Srbije.

Prema njegovim rečima, svi potezi koje sprovodi rukovodstvo iz entiteta RS, a u saradnji i po nalogu Beograda, u vezi sa slučajem "Dobrovoljačka" nameću samo jedno rešenje.

- To je da se što bolje organizujemo i pripremimo za novo pokretanje tužbe za agresiju protiv Srbije. To je jedino sredstvo protiv prekrajanja istorije. Jer, prekrajanje istorije ruši temelje svake buduće saradnje u regionu zasnovane na ekonomskim principima i širenju demokratskih procesa - kazao je on za "Dnevni avaz".

On smatra da sve provokacije u vezi sa slučajem "Dobrovoljačka" predstavljaju pokušaj da se "kod mlade generacije stvori mit da su za raspad Jugoslavije krivi svi drugi, a ne Srbija, i da se mlađoj generaciji 'Dobrovoljačka' predstavi kao kosovski boj 20. veka".

- Mi se suočavamo s jednom zemljom na Balkanu, Srbijom, koja posredstvom svojih Srba koji žive u drugim zemljama stvorenim nakon raspada Jugoslavije nastoji da destabilizuje svaku od tih zemalja - ocenio je Ganić.

On objašnjava da Srbija Bosnu i Hercegovinu nastoji da destabilizuje putem Milorada Dodika, Crnu Goru putem Crkve i stranaka naklonjenih srpskom vođstvu, Kosovo putem nekoliko opština u severnom delu te države i Makedoniju podmetanjem svađe Albancima i Makedoncima.

(Izvor: Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA