AKO IKADA DOĐE DO SUKOBA MENE I VUČIĆA, JA ĆU SE POVUĆI IZ POLITIKE! Evo šta je Tomislav Nikolić poručio Srbiji

Imamo različita mišljenja o mnogim pitanjima, o tome razgovaramo, ali suštinske razlike nema. On obavlja operativni posao, ja posao koji je zaslužen od građana Srbije - rekao je srpski predsednik

  • 25

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ponovio je da nije u sukobu sa premijerom Srbije, ali i istakao da će se, ukoliko do toga dođe, povući iz politike. Nikolić je u intervjuu za B92, na pitanje kako vidi svoju saradnju sa Vladom Srbije, rekao je da ima izvanrednu saradnju sa premijerom i određenim ministrima.

- Sa nekima obavljam putovanja u inostranstvo, kada su teme u kojima moja pomoć može da bude odlučujuća. Priča o sukobu sa Vučićem je dirigovani utisak i traje otkako smo se on i ja znamo. Nikad se nije govorilo da smo Vojislav Šešelj i ja u sukobu, uvek da smo Vučić i ja, i kada nikada nije bilo nikakvog sukoba - rekao je predsednik.

VUČIĆ ZAKAZUJE IZBORNU SKUPŠTINU U SNS! Evo koje će se tačke naći na dnevnom redu

Nikolić je kazao da, dok je bio na funkciji iznad Vučića u stranci, Vučić je uvek imao pravo da kaže ono što misli.

- Voleo sam da ga imam pored sebe, uvek mi je ukazivao na drugu stranu. Imamo različita mišljenja o mnogim pitanjima, o tome razgovaramo, ali suštinske razlike nema. On obavlja operativni posao, ja posao koji je zaslužen od građana Srbije - rekao je Nikolić.

On kaže da kada iskaže svoj stav, novinari pričaju da se vraća u politiku i da hoće da ugrozi Vučića.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Koja odluka Vlade, koja mera Vlade je naišla na moje protivljenje? Šta nije imalo javnu saglasnost? Jesam li ukorio što se razgovara sa administracijom u Prištini? - upitao je Nikolić.

Predsednik je potvrdio da Vlada Srbije počiva na jednom čoveku, ali i da bi ministri trebalo da obave svoj deo posla.

Upitan o saradnji sa potpredsednicom vlade i ministarkom Zoranom Mihajlović, Nikolić je rekao:

NIKOLIĆ: Niko, pa ni Rusija, ne opstruiše evrointegracije Srbije

- Pustite to, nismo mi u tenziji ni sa Zoranom Mihajlović, ona je komentarisala moj rad i šta hoćete, da oćutimo kada ministri kritikuju predsednika? To nema veze sa odnosom Vučića i mene. Ako bi se pojavilo nešto što ne možemo da premostimo, u ovom trenutku kada je Srbija oslonjena na rad Aleksandra Vučića, kada bismo se zakačili Vučić i ja, ja bih otišao iz politike, jer on treba još da radi i da doprinese Srbiji, bar tih 20 godina kolika je razlika u godinama između njega i mene.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- U toj situaciji bih se sklonio da ne smetam, ali bi onda odgovornost ostala na Vučiću da dokaže da je bio u pravu - naveo je Nikolić.

Nikolić za sebe kaže da možda ima veći komfor da drugačije misli jer se ne bavi dnevnim problemima - platama, penzijama, nepogodama…

Govoreći o eventualnom ponovnom kandidovanju za poziciju predsednika države, Nikolić kaže:

- Ja sam obavio posao tako dobro da niko u svetu ne može da pomisli ništa loše o Srbiji zbog toga što sam ja loše obavio posao.

Upitan da li može da se desi da ne bude kandidat SNS na tim izborima, Nikolić je rekao da teoretski to jeste moguće, te da više voli SNS nego svoju karijeru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    28. decembar 2015 | 10:07

    Ruku na srce, SNS baš i nije dobro prošao na izborima 2012.(pogotovo u Novom Sadu) i maltene samo zahvaljujući Nikolićevoj pobedi na predsedničkim izborima, SNS je danas na vlasti. Setimo se.

  • stvarno?

    28. decembar 2015 | 15:24

    Vreme je zrelo da i ti i vuchic napustite politiku. Ti peci rakiju on neka se bavi stocharstvom.

  • Исус

    28. decembar 2015 | 11:10

    Ne znas se ko vise laze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA