SRBI MOGU MNOGO DA NAUČE OD POLJAKA! Evo šta je Vučić poručio odlazećem ambasadoru Poljske

- Možemo mnogo da naučimo od Poljaka, koji prednjače u Evropi po ekonomskom rastu i privlačenju investicija - rekao je premijer Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Poljske Aleksandra Hećka i tom prilikom istakao da je interes obe zemlje da intenziviraju ekonomsku saradnju, kao i da Srbija može mnogo da nauči od Poljske.

- Možemo mnogo da naučimo od Poljaka, koji prednjače u Evropi po ekonomskom rastu i privlačenju investicija - rekao je Vučić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer je naglasio i da veoma ceni kontinuiranu podršku, koju poljska Vlada pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Ambasador Hećko rekao je da završava diplomatski mandat u Srbiji uz ocenu da su odnosi dveju zemalja veoma dobri i izrazio uverenje da će takvi ostati i u budućnosti.

On je naglasio da je uspostavljena odlična saradnja u oblasti poljoprivrede, kao i da treba iskoristiti postojeće mogućnosti za saradnju u oblasti turizma i zainteresovati Poljake da upoznaju prirodne lepote Srbije.

Vučić je zahvalio ambasadoru Hećku na saradnji i ličnom doprinosu, koji je tokom svog diplomatskog mandata dao unapređenju odnosa Srbije i Poljske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    5. januar 2016 | 13:16

    Treba uciti od onih koji su vec postigli rezultate, Poljska je dobar primer kako drzava moze pravilno da se razvija i jaca svoju ekonomiju.

  • Marko

    5. januar 2016 | 12:37

    Hvala im od srca što su bili uz nas u Unesku.

  • dejan

    5. januar 2016 | 12:58

    Srbija mora da se ugleda na nase prijatelje u svetu,da sa svima gaji dobre odnose,da od svih nauci nesto novo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA