Vreme čitanja: oko 1 min.

"Želim da mi doneseš malo kokaina": Potresna ispovest NBA legende i čoveka koji obožava Jokića

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrio je Barkli kako mu je droga oduzela brata

  • 0
Čarls Barkli Nikola Jokić Foto: Jamie Schwaberow / Getty images / Profimedia

Teško da u ovom momentu postojo neka bivša legenda NBA lige koja toliko voli i ceni Nikolu Jokića od Čarlsa Barklija, nekadašnjeg asa Filadelfije, Finiksa i Hjustona!

Barkli smatra da je Jokić najbolji stranac koji ej ikada igrao u NBA ligi i često posle emisije hvali Srbina, a nedavno je dao jedan intervju u kom se prisetio nekih tragičnih događaja iz svog života.

Priznao je da je bio čak i na ivici da proba kokain, te da mu se ta pomisao javila nakon što je, sada već pokojnog, brata Derila vodio na rehabiliticiju i skidanje sa droga.

- Jednom sam skoro uzeo kokain, nakon što sam vodio brata na gomilu rehabilitacija. Razgovarao sam sa jednim od mojih momaka i rekao: "Želim da mi doneseš malo kokaina." Odgovorio mi je: "Čarls, ti si lud."

Barkli je bio radoznao da proba kokain samo zato kako bi razumeo nevolju svog brata koji je, ipak, preminuo 2009. godine od posledica srčanpg udara.

Čarls Barkli Foto: Profimedia/AFP

- U trenutku smrti Deril je bio čist. Ali ostala su tolika oštećenja na telu. Jednostavno ga je izdalo. To je slomilo srce moje majke, ali i moje.

Barklijevi napori da spasi brata od droge bili su nemilosrdni, uključujući višestruke odlaske na rehabilitaciju i stroga upozorenja protiv trgovine drogom. Međutim, uprkos svim njegovim naporima, Deril Barkli je uhapšen 1989. zbog optužbi za drogu, što je zateglo odnose između braće.

- Voleo sam svog brata, ali rekao sam mu da ako prodaje drogu, on je zauvek van naših života... Možda će se probuditi ako čuje da se ta vrata zatvora zalupe za njim - izjavio je Čarls.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA