RUSIJA ŽELI CENTAR ZA POPRAVKU HELIKOPTERA U SRBIJI! Evo šta je Rogozin rekao srpskom državnom vrhu

- Čak i Amerikanci imaju naše helikoptere. Nedavno smo prodali SAD dvadesetak helikoptera koje će oni potom isporučiti Avganistanu, jer avganistanski piloti kažu da ne postoji ništa bolje od ruske helikopterske tehnike - kaže potpredsednik Vlade Rusije

  • 9

Rusija bi htela da u Srbiji postoji međunarodni ili barem regionalni servisni centar za popravku helikoptera ruske, sovjetske proizvodnje, bilo vojnih ili civilnih, izjavio je danas potpredsednik Vlade Ruske Federacije zadužen za naoružanje Dmitrij Rogozin.

- Naša ponuda da se napravi servisni centar za helikoptere ne tiče se samo vojnih pitanja. Potrebni su razni helikopteri, uključujući i civilne. Mi bismo hteli da u Srbiji postoji međunarodni ili barem regionalni servisni centar za popravku helikoptera ruske, sovjetske proizvodnje. Bez obzira kakvih, vojnih, civilnih - rekao je Rogozin u intervjuu Sputnjiku.

Rusiji se, naveo je on, takođe obraćaju zemlje NATO da da dozvolu za remont helikoptera koje oni imaju u sastavu svog naoružanja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Čak i Amerikanci imaju naše helikoptere. Nedavno smo prodali SAD dvadesetak helikoptera koje će oni potom isporučiti Avganistanu, jer avganistanski piloti kažu da ne postoji ništa bolje od ruske helikopterske tehnike, imajući u vidu njihove složene klimatske i borbene uslove - rekao je Rogozin koji boravi u poseti Beogradu i dodao:

- Zato mi želimo da u Srbiji bude servisni centar koji ne bi imao samo vojnu namenu nego opštu, civilnu.

Na pitanje da li je moguće da se ruska vojna baza formira u Srbiji, potpredsednik Vlade Ruske Federacije je odgovorii:

- To uopšte nije pitanje za nas, to je pitanje za Srbe - kako vi smatrate da je neophodno da osigurate, obezbedite vašu bezbednost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drmr

    12. januar 2016 | 18:12

    Nadam se da ce nasi da kazu odmah baza i ne samo jedna. Mislim da nema bolje sigurnosti od ruskih baza da nas ne gadja nikad vise nato pakt.

  • Dobi

    12. januar 2016 | 17:37

    Vrlo konstruktivna ideja.Bilo bi dobro da se ostvari i eto posla za nase nezaposlene a skolovane kadrove.

  • Džoni

    12. januar 2016 | 17:54

    Pa ako dozvolimo bazu, oni će doneti svoje naoružanje, tako da nećemo morati da ga kupujemo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA