DA LI ĆE SA OVIM RUSKIM ORUŽJEM SRBI BITI JAČI OD HRVATA? Ove BORBENE MAŠINE će naoružati Srbiju!

Srpska vojska od Rusije pre svega može da dobije sisteme PVO srednjeg (“buk” i “tor”) i malog (“pancir-S1”) dometa, kao i lovce u vidu MiG 29

  • 87

Na Balkanu se zaoštrava trka u naoružanju, a svi pogledi Srba upereni su ka Rusiji i njihovom oružju. Mnoge priče smo imali prilike da čujemo ovih dana, kao što su da će Vojska Srbije od Rusa dobiti raketni sistem S-300 i druge mašine, a sve priče dodatno je podgrejala poseta potpredsednika Vlade Rusije i čoveka od najvišeg poverenja Vladimira Putina Dimitrija Rogozina koji je uručio maketu ovog naoružanja premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Ipak, realnost je izgleda mnogo drugačija!

OVO JE SRPSKA BORBENA MAŠINA OD KOJE DRHTI SVET! Pogledajte ČUDO TEHNIKE koje će biti deo ARSENALA Vojske Srbije (VIDEO)

Kako stvari sada stoje, S-300 je daleki san i Srbija nema novca ni za njegovu kupovinu, kao ni za održavanje ovog sistema, a realnije je da Vojska Srbije dobije ruski PVO sistem i lovace u vidu MiG 29.

DA LI SU SRBI JAČI OD HRVATA? Evo čija vojska ima JAČE BORBENE MAŠINE od kojih GORI ZEMLJA na Balkanu! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ovo naoružanje obnoviće ravnotežu na Balkanu, koja bi mogla da bude narušena planovima Hrvatske da od SAD kupi operativno-taktičke rakete MGM-140 ATACMS, piše list “Komersant”.

SA OVIM BORBENIM MAŠINAMA SRPSKA VOJSKA BIĆE NAJJAČA SILA! Evo koje oružje zaista stiže Srbima iz Rusije

Foto: Wikimedia/Kirill Naumenko Foto: Wikimedia/Kirill Naumenko

Prema podacima izvora “Komersanta”, Beograd se obratio Moskvi povodom ruskog PVO sistema, pošto je Hrvatska saopštila da namerava da od SAD nabavi operativno-taktičke rakete MGM-140 ATACMS, koje mogu da obaraju ciljeve na rastojanju od 300 kilometara.

Srpski zahtev već je upućen u Rusiju. Specijalna komisija za vojnotehničku saradnju dve zemlje razmotriće ga do kraja januara, o čemu je nedavno govorio i ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mi ćemo taj spisak proučiti s najvećom pažnjom, razmotrićemo ga i u skladu s mogućnostima ispuniti - obećao je Rogozin.

Prema podacima “Komersanta”, srpsku vojsku interesuju pre svega sistemi PVO srednjeg (“buk” i “tor”) i malog (“pancir-S1”) dometa.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Osim toga, prema informacijama lista, Ministarstvo odbrane Srbije namerava da popuni svoj avio-park s nekoliko lovaca tipa MiG 29.

Srpska vojska sada ima deset aviona MiG 29 (računajući šest kupljenih od Rusije 2013. godine), 11 aviona MiG 21, kao i nekoliko desetina lovaca “j-22 orao”. Izvori Komersanta tvrde da ako Moskva i Beograd usaglase stavove o broju neophodnih sistema PVO i aviona, oni će biti isporučivani iz postojećih resursa ruskog ministarstva odbrane, uz naknadnu modernizaciju. Ta varijanta će za Srbiju biti i brža i jeftinija, piše list i navodi da će to omogućiti očuvanje balansa snaga u balkanskom regionu.

(Telegraf.rs / Izvor: Komersant)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    17. januar 2016 | 21:12

    moramo imati novac za to s-300 i s-400..taman da nemamo hleba..bez taga smo laka meta..a da smo imali 99 nikad nebi agresija bila..nase komsije kupiju ofansivno a mi gledamo..

  • RS

    17. januar 2016 | 21:13

    Vidim ovde ima iznenadjenih vojnih strucnjaka na brojcano stanje nasih aviona. Jaka drzava je samo jaka sa jakom vojskom. Ne trebaju nam ratovi ali treba da se ima jaka vojska.

  • Neko

    17. januar 2016 | 20:43

    Interesuje me gde je tih 10 aparata mig 29 ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA