STIŽE NAM MOĆNO NAORUŽANJE IZ RUSIJE: Putin u najkraćem roku Srbiji šalje dva raketna sistema S-300

Isporuka moćnog raketnog oružja dogovorena je još prošle godine prilikom posete premijera Aleksandra Vučića Moskvi

  • 82

Predsednik Rusije, Vladimir Putin spreman je da u najskorijem mogućem roku, Srbiji isporuči dva raketna sistema S-300, na zahtev Beograda, saznaje informer.

HRVATI PRIKUPLJAJU ORUŽJE: Pregovaraju o kupovini ovog MOĆNOG raketnog sistema (VIDEO)

Isporuka moćnog raketnog oružja dogovorena je još prošle godine prilikom posete premijera Aleksandra Vučića  Moskvi.

Cena isporuke S-300 za sada nije poznata, ali prema saznanjima Informera, nećemo platiti tržišnu cenu, koja iznosi više od sto miliona dolara.

Aktiviranje same ideje o nabavljanu raketnog oružja poteklo je od objava hrvatskog ministra odbrane, Anta Kontromonavića, o balističkom naoružavanju Hrvatske.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iz kabineta premijera Srbije, kao i iz Ministarstva odbrane nisu hteli da potvrde informaciju, ali su napomenuli da imaju spreman odgovor na pretnju iz Hrvatske.

- Vlada ima obavezu da zaštiti teritoriju Srbije. Pa zar iko ozbiljan u svetu misli da ćemo skrštenih ruku gledati dok nam Hrvati na državnoj granici postavljaju balističke rakete dometa 300 kilometara. Neće biti da je slučajno što je u svim vodećim hrvatskim medijima nabavaka raketa opisana kao nabavka oružja koja mogu da dobace do Niša - objašnjava visokopozicionirani funkcioner za Informer.

Srbija mora da se naoruža kako bi zaštitila poziciju vojne neutralnosti, u slučaju da dođe do ozbiljnijih pretnji.

Foto-iustracija: Telegraf Foto-iustracija: Telegraf

Ideju o raketnom naoružanju posredno je potvrdio i ministar policije Nebojša Stefanović u intrevjuu na TV Pink:

- Kada neki misle da znak prijateljstva nabavljanje raketa i kažu nam da ne budemo nervozni u vezi sa tim, oni pokušavaju da ponize Srbiju. Ni premijer Vučić ni Vlada Srbije neće dozvoliti da naša zemlja bude ponižena - istakao je Stefanović.

Premijer Vučič nedavno je rekao da Srbija ne može mirno da posmatra kako se okruženje naoružava balističkim raketama:

- Mi smo za vojnu neutralnost, ali baš zato ne možemo da dozvolimo da neko u regionu bude vojno duplo jači od nas. Ako budemo naterani da sebe štitimo, ne brinite imamo načina da to uradimo  -zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs/ Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera dileja

    11. januar 2016 | 00:55

    Pet komada da kupimo i petnaest borbenih aviona, dace nam ruje na neki dugogodisnji kredit, ali zato niko u narednih dvadeset godina nece pomisliti da nas napadne.

  • Decko

    11. januar 2016 | 00:50

    Veliko hvala Ruskoj Federaciji na ovom "poklonu".Mislim da je krajnje vreme da se okrenemo istoku,dosta je bilo ucenjivanja i ultimatuma od strane zapada zarad ocuvanja identiteta naseg naroda,pa i slep covek moza to da primeti.Pa narode bre moj i Sunce se radja na istoku a gasi se na zapadu i ne znam samo jos koliko ce vremena proci da to shvatimo..Bojim se samo da ne bude prekasno.

  • Milos

    11. januar 2016 | 00:50

    Ako hrvatska raketa moze do Nisa ova Ruska ce stici do Zagreba i Splita.. e moj druze Zagrebacki..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA