SRBI IDU NA IZBORE! Evo zašto je Vučić doneo odluku o raspisivanju vanrednih izbora

- Potreban nam je pun mandat kako bi Srbija bila spremna za donošenje teških odluka, kako bi Srbija bila ekonomski jaka i pred vratima EU. Za to ću da se borim i za to hoćemo da se borimo. Zato moja odluka, a ne poziv je da idemo na izbore, da idemo u pobedu - rekao je Vučić

Srpska napredna stranka održava danas sednicu GO stranke koja je zakazana na zahtev lidera naprednjaka i premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je od funkcionera najjače partije u Srbiji i stožera vlade zatražio da se raspišu vanredni parlamentarni izbori!

(UŽIVO) DAN D ZA SRBIJU - ZASEDA VRH NAPREDNJAKA! SNS daje ZELENO SVETLO Vučiću da raspiše izbore

VEĆINA U SNS JE ZA IZBORE! Evo šta Igor Mirović kaže o raspuštanju Skupštine Srbije

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić obratio se u uvodnom delu koji je otvoren za javnost svojim stranačkim prvacima i poručio im:

- Godinu i 9 meseci prošlo je od kako smo formirali Vladu Srbije. Formirana je u teško vreme, kada smo bili zemlja bez nade, zemlja kojom su upravljali tajkuni. Preduzeli smo teške mere, one od kojih su svi drugi bežali. Ono na šta sam ponosan, radili smo marljivo. Postali smo pouzdan partner svim svetskim silama. Srbija je danas stabilna kako politički tako i ekonomski. Srbija je na dobrom putu.

- Činjenica je da smo u stanju latentnog političkog sukoba od kako smo preuzeli upravljanje Srbijom. Mnogima nije bilo drago što smo mi ti koji vode zemlju u dobrom pravcu - rekao je Vučić.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Imali smo hrabrosti da odemo u Brisel i da počnemo da rešavamo probleme Srba na Kosovu. Posle Briselskog sporazuma na KiM dobili smo preko 50 odsto podrške na izborima - rekao je on i dodao da je Vlada Srbije prva ušla u suštinske reforme koji će doneti bolji život građana.

- Pitali su me da li i zašto sa ovakvom većinom želim izbore. Moj odgovor je da politika nije matematika, ona je život. Pred nama je mnogo teških pitanja, kave institucije imamo i kakve žečimo da one budu. Evropa znači da tajkuni ne mogu da upravljaju državom, ona znači pobedu za normalnu Srbiju. Sada su zbog svega toga oni koji su se kleli u EU najveći njeni protivnici. Mi ne želimo pogled u prošlost, ni u ratne 90 t. Smatram da je Srbiji potreban pun četvorogodišnji mandat. Potreban nam je pun mandat kako bi Srbija bila spremna za donošenje teških odluka, kako bi Srbija bila ekonomski jaka i pred vratima EU. Za to ću da se borim i za to hoćemo da se borimo. Zato moja odluka, a ne poziv je da idemo na izbore, da idemo u pobedu!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- U kampanji ćete me videti manje nego ikada, a radiću više nego ikada. Troškovi su minimalni. Ovo je revolucionarna promena za Srbiju. Mi se volje naroda nikada nismo plašili.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. januar 2016 | 14:58

    Prava odluka premijera. SRBIJA JE UZ TEBE... ZIV NAM BIO...

  • Mila

    17. januar 2016 | 14:55

    Opozicija je toliko mrsava da je pitanje iako se svi ujedine da ista mogu protiv premijera.

  • Lala Banat

    17. januar 2016 | 14:55

    "Potreban nam je pun mandat kako bi Srbija bila spremna za donošenje teških odluka, kako bi Srbija bila ekonomski jaka i pred vratima EU", jasno i glasno,rekao je Vučić.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA