Nikolaidis pod istragom zbog poziva na ubistvo Tadića!

Savetnik predsednika Skupštine Crne Gore, koji je prizivao likvidaciju predsednika Srbije, premijera RS i patrijarha Irineja za Telegraf: ``Ne želim da polemišem sa idiotskim čitanjem mog teksta``.

  • 3

Andrej Nikolaidis, savetnik za slobodnu javnost i kulturu predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, biće predmet istrage tužilaštva u Podgorici zbog poziva na likvidaciju Borisa Tadića, Milorada Dodika i patrijarha Irineja!

Nikolaidis se u članku pod naslovom "Šminkanje političkog monstruma", koji je objavio portal Analitika, osvrnuo na razloge za hapšenje Božidara Stanišljevića, коga vlasti Republike Srpske sumnjiče za terorizam, jer je u banjalučkoj hali Borik, uoči proslave 20 godina Republike Srpske, sakrio ogromnu količinu oružja i dinamita.

- Civilizacijski iskorak bio bi da je Bole (Stanišljević - prim.aut.) upotrijebio dinamit i puške koje je sakrio u dvorani u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali dvadesetogodišnjicu postojanja RS. Da je Bole rekao: jesam Srbin, ali sam i radnik, stoga ću u zrak dići one koji su me opljačkali. Bila bi to poetska pravda - napisao je ovaj crnogorski književnik.

Nikolaidis u izjavi za Telegraf kaže da je pomenuti tekst "posve precizna osuda zločina".

- Ne mogu polemisati sa svim idiotskim čitanjima tog teksta - poručuje Nikolaidis onima koji traže njegovu smenu.

U prvom redu, Pokretu za promjene, čiji poslanik Koča Pavlović smatra da Nikolaidisovo "pozivanje na terorizam predstavlja javno istupanje koje je zabranjeno crnogorskim Ustavom" i da je zato predsednik crnogorske skupštine Krivokapić "dužan da se odmah javno odredi prema kriminalnom istupu svog savetnika".

Medojević: Bolesni ludak i fašista!

Lider PZP-a Nebojša Medojević za Telegraf kaže da je Nikolaidisov tekst pokušaj skretanja pažnje s presude za korupciju koja tereti porodicu Mila Đukanovića.

- Nedavno je sud u Njujorku osudio "Mađar telekom" i naložio mu da plati 100 miliona dolara zbog davanja 7,3 miliona evra mita sestri visokog crnogorskog funkcionera. Osnovano sumnjamo da je reč o Milovoj sestri, jer je u trenutku sklapanja tog posla jedino on, kao neprikosnoveni faraon Crne Gore, mogao da obezbedi uticaj te vrste. Ovdašnji režim je u velikom problemu, pokušava da skrene pažnju s ove istorijske presude, pa u pomoć pristižu spin majstori poput Nikolaidisa - ističe Medojević, i dodaje:

- Bolesne izjave režimskih ludaka i fanatika kao što je on, bruka su za crnogorski parlament! Ne želimo da delimo istu zgradu s tim fašistom i zato od Krivokapića tražimo da ga smeni. Razumem da Nikolaidis mrzi Srbe i da to godinama dobro naplaćuje, ali ovako skandalozno ponašanje trebalo bi da bude previše čak i za vlast Đukanovića - objašnjava Medojević.

S druge strane, podgorički osnovni državni tužilac Ljiljana Klikovac najavljuje da će navodi Nikolaidisa biti predmet interesovanja nadležnog tužilaštva.

- Svakako ću razmotriti ono što je napisano i nakon toga ću doneti odluku da li ima osnova za pokretanje postupka - kaže tužiteljka.

Ko je Andrej Nikolaidis

Andrej Nikolaidis (37), crnogorski književnik i novinar, javnosti je poznat po kazni od 12.000 evra koju je morao da plati Emiru Kusturici zbog povrede časti i ugleda, jer je pre sedam godina u tekstu pod nazivom "Dželatov šegrt" proslavljenog reditelja optužio za kolaboraciju s režimom Slobodana Miloševića.

Objavio je tri romana i nekoliko zbirki priča. Redovni je dopisnik E-novina, a pisao je kolumne i za Vijesti, Monitor i Slobodnu Bosnu. Živi u Ulcinju sa suprugom Sanjom Martinović.

(S. M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    17. januar 2012 | 17:57

    U prevodu - piskaralo.. Da je mogao nešto više, verovatno bi bio neko značajniji, ovako je ostao niskobudžetni plaćenik.

  • zox populi

    11. jun 2012 | 01:04

    kreten

  • invest liberty reserve

    16. februar 2012 | 22:38

    This is the correct 301 Moved Permanently journal for anyone who wants to seek out out nearly this subject. You request so some its most wearying to discourse with you (not that I truly would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been engrossed about for age. Discriminating foul, but outstanding!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA