186

EVROPA CENI ČIČA DRAŽU: Srpski ĐENERAL dobija spomenik u SRCU Evropske unije?!

Da li će general Jugoslovenske vojske u otadžbini tokom Drugog svetskog rata dobiti spomenik u Briselu? Evo ko se za to zalaže, a ko je protiv

Dragoljub Draža Mihailović
Foto: Arhivska fotografija

Republička asocijacija za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta sa predsednikom Aleksandrom Čotrićem na čelu pokrenula je inicijativu da se đeneralu Dragoljubu Draži Mihailoviću podigne spomenik u Briselu!

SRBIJA BI BILA NAJJAČA DA SU SE TITO I DRAŽA UDRUŽILI! Evo šta tvrde Srbi. Slažete li se s njima?

Poslanik SPO Aleksandar Čotrić za “Alo!” obrazložio je ovu inicijativu rečima da se Draža Mihailović borio za Evropsku uniju i pre same EU, kao i da je bio komandant prve antifašističke gerile, a prema njegovim rečima to su upravo jedne od vrednosti na kojima je stvorena EU.

DA LI JE ĐENERAL DRAŽA BIO IZDAJNIK SRBIJE? Evo kako je izgledala njegova SMRTNA PRESUDA U OSAM TAČAKA! (VIDEO)

Da li Dragoljub Mihailović zaslužuje spomenik u Briselu?

Da li Dragoljub Mihailović zaslužuje spomenik u Briselu?

Hvala Vam što ste glasali.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Prema njegovim rečima već postoji inicijativa da se ČIČI podigne spomenik u Vašingtonu, a da Draža već ima spomenike u Čikagu i Sidneju.

– Siguran sam da će biti podeljenih mišljenja, da će sama ideja naići na osporavanje, ali ja sam uveren da će doći dan kada će Draža Mihailović dobiti svoj spomenik u Briselu i mi ćemo se boriti za to – rekao je Čotrić za “Alo!”

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

S druge strane istoričarka Branka Prpa je protiv ove ideje i kaže da je šok sama inicijativa.

– Tako kontroverznoj osobi ne treba podizati spomenik, ima i većih Evropejaca od njega – kaže ona.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Aleksandar Čotrić, Branka Prpa, Brisel, Dragoljub Draža Mihailović, EU, SPO
Popularni komentari
 • N
  Nikolas

  NIKAKO SE NESME DOZVOLITI DA SE DJENERALU DRAZI PODIZE SPOMENIK U BRISELU-RAZLOG PO MOM DUBOKOM UBEDJENJU -BRISEL JE NOVI KRVNIK SRBIJI I SRBIMA ZBOG OTIMANJA NASE SVETINJE KOSOVA I METOHIJE I ZBOG RUSENJA NASIH CRKAVA I MANASTIRA STO NIJE NI HINKI RADIO!!!!

 • b
  beduin

  “Republička asocijacija za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta sa predsednikom Aleksandrom Čotrićem na čelu pokrenula je inicijativu da se đeneralu Dragoljubu Draži Mihailoviću podigne spomenik u Briselu!”

  ja sam mislio da je srbija drzava…..
  jest da je po svom uredjenju uredjena kao republika, ali je ipak drzava pa bi tocniji i korektniji pocetak ovog teksta trebao glasiti “drzavna asocijacija…….”

  a pod 2, ajte ljudi ohanite malo. sto obmanjujete jadan srpski narod. uz ovakve clanke apetiti naglo porastu…..a sutradan naglo hladan tus.

  ugl. to ce se dogoditi nikad..pa cak ni tad….
  tj.mozda…kad se vatra u paklu ugasi.

 • L
  Leon

  Mozda bi trebalo podici spomenik gdja Prpi,ona se stalno pojavljuje kao mirodjija u svakoj corbi. Samo u Beogradu mogla je da postigne sve sto je postigla. Ima ovde rodjenih koji su mnogo pametniji i obrazovaniji od nje ali nisu mogli da dodju do izrazaja,jer se ne laktaju i nisu dodjosi.

foto dana

video dana