Nastavljen dijalog u Briselu, slede trilateralni razgovori

Nakon njihove bilaterale, počeće trojni sastanak Vučića, kosovskog premijera Ise Mustafe i Mogerinijeve, a glavna tema bi trebalo da bude primena sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO)

  • 1

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas oko 16.15 u Briselu sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, u okviru dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

SASTANAK NA SVETOG SAVU! Vučić i Mustafa OČI U OČI o BRISELSKOM SPORAZUMU

Nakon njihove bilaterale, počeće trojni sastanak Vučića, kosovskog premijera Ise Mustafe i Mogerinijeve, a glavna tema bi trebalo da bude primena sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO).

Prethodno se sa Mogerinijevom odvojeno sastao kosovski premijer.

Na dnevnom redu razgovora na najvišem nivou, kojem posreduje Mogerini, trebalo bi da bude reči i o opštoj političkoj klimi, vladavina prava i presudi Oliveru Ivanoviću, registarskim tablicama, avio-saobraćaju…

Kako je ranije danas izjavila portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančić, na dnevnom redu će se naći otvorena pitanja i srpske, ali i kosovske strane.

Foto: press@gov.rs Foto: press@gov.rs

Ona je poručila da je nastavak dijaloga važan za obe strane i da je važno da dođe do napretka u implementaciji postignutih sporazuma.

Uprkos izjavama kosovskog premijera da neće prisustvovati sastanku zbog izostanka pozitivne preporuke Evropske komisije za liberalizaciju viza za Kosovo, Mustafa je prihvatio poziv za današnje učešće u dijalogu zbog, kako su preneli albanski mediji, usvajanja SSP-a u Evropskom parlamentu i posete pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojta Brajana Jia.

Mustafa je, uoči današnjeg nastavka dijaloga, za Radio-televiziju Vojvodine rekao da će Briselski sporazum o formiranju ZSO biti primenjen, ali i da će Priština insistirati na ukidanju paralelnih struktura.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je da je Srbija mnogo učinila u normalizaciji odnosa sa Prištinom, ali da Beograd očekuje teške razgovore u Briselu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    29. januar 2016 | 17:24

    Al je ruzan ovaj celavi sta sve moze da izbaci siptarska p..ka to nemoze ni poplava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA