SASTALI SE VUČIĆ, MUSTAFA I MOGERINIJEVA: Na dnevnom redu ZSO i presuda Oliveru Ivanoviću

Prethodno je Mogerinijeva u prostorijama Evropske službe za spoljne poslove u odvojenim susretima primila srpskog i kosovskog premijera sa delegacijama

Sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića, kosovskog premijera Ise Mustafe i visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine, počeo je danas oko 17.30 u Briselu.

Nastavljen dijalog u Briselu, slede trilateralni razgovori

Prethodno je Mogerinijeva u prostorijama Evropske službe za spoljne poslove u odvojenim susretima primila srpskog i kosovskog premijera sa delegacijama.

Glavna tema razgovora na najvišem nivou, kojem posreduje Mogerinijeva, trebalo bi da bude primena sporazuma o Zajednici srpskih opština, ali bi trebalo da bude reči i o opštoj političkoj klimi, vladavini prava i presudi Oliveru Ivanoviću, registarskim tablicama, avio-saobraćaju…

Ranije danas, portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančić rekla je novinarima da će se na dnevnom redu naći otvorena pitanja i srpske, ali i kosovske strane.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Ona je poručila da je nastavak dijaloga važan za obe strane i da je važno da dođe do napretka u implementaciji postignutih sporazuma.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić jutros je rekao da se očekuju teški razgovori i dodao da je Beograd mnogo učinio za normalizaciju odnosa i sproveo mnogo toga da bi institucionalno Beograd i Priština bili bolje usaglašeni, zbog čega u današnjim razgovorima očekuje ispunjenje obaveza prema njoj.

Ðurić je dodao i da se stiče utisak da u Prištini veoma češto “manjka istinske rešenosti” da se napreduje kroz dijalog i da kosovski Albanci razgovore posmatraju kao na sredstvo za ostvarivanje interesa samo jedne strane.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    27. januar 2016 | 21:53

    Nadam se da ce razgovori proteci tako da obe strane budu zadovoljne.

  • seka

    27. januar 2016 | 21:50

    Kad pomislim na Mustafu i Mogerinijevu,zeludac mi se prevrne.

  • Vlado

    27. januar 2016 | 20:21

    Samo istrajnim pregovorima i naklonoscu Evrope mozemo zastiti sto je preostalo na Kosovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA