SRBI SVE BLIŽI EVROPSKOJ UNIJI! Mekalister pozdravio usvajanje Rezolucije o Srbiji u Evropskom parlamentu

Rezolucija o Srbiji za 2015. godinu veoma je važna za proces priključivanja Evropskoj uniji ali je isto tako važna i za kredibilitet same unije, istakao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister

  • 14

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister pozdravio je usvajanje Rezolucije o Srbiji za 2015. godinu u Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlementa, ocenjujući da je to od ključnog značaja za proces priključenja Srbije Evropskoj uniji.

To je, kako je istakao Mekalister u saopštenju, važno i za kredibilitet Evropske unije, koja pokazuje da velika većina članova Evropskog parlamenta podržava Srbiju na njenom evropskom putu.

PLJUŠTE POHVALE SRBIJI U EVROPSKOJ UNIJI! Ovim je Evropski parlament OBRADOVAO Srbe

"Formalno gledano, Evropski parlament ima jednu jasnu ulogu, a to je da kvalifikovanom većinom na kraju procesa priključnih pregovora, glasa za odobravanje ratifikacije sporazuma o priključenju", istakao je Mekalister.

Rezolucija, za koju je u Komitetu glasalo 50 članova, dva su bila protiv, a četiri uzdržana, trebalo bi na dnevnom redu plenarnog zasedanja Evropskog parlamenta da se nađe 3. i 4. februara.

(Telegraf.rs / Izvor: N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA