JOŠ JEDNA SMRT SRBINA U HAGU! Preminuo Zdravko Tolimir

General Vojske Republike Srpske koji je bio osuđen na kaznu doživotnog zatvora za genocid u Srebrenici preminuo je u Hagu

Minule noći u Hagu umro je general VRS Zdravko Tolimir, saznaju “Večernje novosti

POTVRĐENO: General Tolimir dobio doživotnu u Hagu!

General VRS u penziji Zdravko Tolimir preminuo je prošle noći u ćeliji Haškog tribunala, rečeno je "Novostima" u Boračkoj organizaciji RS.

Tolimir je dugo bio bolestan, još od vremena skrivanja. Borio se protiv teške bolesti u gotovo nemogućim okolnostima.

Mnogi smatraju da je kao iskusan obaveštajac bio ključ skrivanja bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića.

Foto: YouTube / Al Jazeera Balkans Foto: YouTube / Al Jazeera Balkans

Podsetimo generalu Zdravku Tolimiru žalbeno veće haškog tribunala potvrdio je kaznu doživotnog zatvora za genocid u Srebrenici.

Tolimir je bio je pomoćnik za obaveštajno bezbednosne poslove nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, kome se takođe sudi u Haškom tribunalu.

General je uhapšen krejem maja 2007. godine.

Sudsko veće je 2012. godine većinom glasova ustanovilo je da je Tolimir bio član takozvanog zajedničkog zločinačkog poduhvata čiji je cilj bio ubistvo muslimanskih zarobljenika iz Srebrenice i proterivanje civila sa tog prostora.

Tolimir je bio prisutan i u Srebrenici i Žepi u julu 1995. godine kad je izvršen taj zločin i ne samo da je znao šta se dešavalo u tom gradu nego je delio genocidnu nameru i lično predlagao ubijanje izbeglica, a potom pomagao u prikrivanju zločina, utvrdile su sudije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    9. februar 2016 | 09:57

    To srbi samo prodajte u hag nase generale neka umiru tamo kao psi sram da nas bude sve prodaste da se se ulizete zapadnim psima. Sramota!

  • Jedan deka Aca

    9. februar 2016 | 09:35

    Hag ubice.

  • Sasa

    9. februar 2016 | 09:58

    Neka ti je laka zemlja junaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA