SAMO JEDAN ZLATNIK U TITOVOM SEFU VREDI KAO TRI STANA U BEOGRADU?! Najnoviji detalji o BLAGU koje je čuvao MARŠAL

- Samo jedan od tih novčića vredi kao tri stana u Beogradu - kaže advokat i zastupnik prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića Zoran Živanović

TITOV SEF ili zvanično "Depo 555" i dalje je centralna tema u Srbiji i s velikom pažnjom se gleda kome će zlatne poluge, nakit, posuđe, satovi i veoma vredni novčići na kraju pripasti, a "zainteresovani su" porodica Karađorđević i naslednici Josipa Broza Tita, kao i država Srbija!

BRITANCI ODLUČUJU O SUDBINI BLAGA U TITOVOM SEFU?! Zlatne poluge imaju ŽIG Karađorđevića, a tu su i dijamanti Romanovih

- Samo jedan od tih novčića vredi kao tri stana u Beogradu - kaže za "Blic" advokat i zastupnik prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića Zoran Živanović.

REŠENA MISTERIJA TITOVOG SEFA: ZLATO u njemu NIJE MARŠALOVO već svaka stvar ima ŽIG KARAĐORĐEVIĆA!

Foto: Profimedia, Foter/Flickr/digitalmoneyworld Foto: Profimedia, Foter/Flickr/digitalmoneyworld

Kako prenosi ovaj list svi predmeti se i dalje nalaze u 11 platnenih vreća u sefu Narodne banke Srbije, u zgradi u Slaviji, a tamo će i ostati sve dok se pravosnažno ne okonča ostavinski postupak iza Josipa Broza Tita, ali i onaj kojim svoje nasledstvo traže Karađorđevići.

Podsetimo kako je Telegraf.rs pisao Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je u januaru da bilo šta od ovih stvari vrati maršalovim naslednicima, a nije udovoljeno ni Karađorđevićima da se priključe postupku.

Foto: Milena Đorđević, Wikipedia/National Archives and Records Administration Foto: Milena Đorđević, Wikipedia/National Archives and Records Administration

“Depo 555″ formiran je nakon smrti Josipa Broza Tita, a popisala ga je Komisija na osnovu odluke Predsedništva SFRJ od 30. marta 1982. godine i predate su na čuvanje Trezora NBS sa oznakom “državna tajna”, koju je skinuo u februaru 2013. godine predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U Titovom sefu između ostalog pronađeno je trideset kilograma zlata u polugama, grumenu i prahu, više od 2.600 zlatnika, predmeti od zlata, brilijanata i bisera, uključujući i krunu kraljice Marije, zlatni medaljnon sa njenim i likom kralja Aleksandra, privezak sa fotografijom Romanovih i mnoge druge vredne stvari o kojima je Telegraf.rs već pisao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ilija

    23. februar 2016 | 08:37

    Karadjordjevice bi ja najurio iz zemlje neznaju ni da pricaju srpski alavi traze silne nekretnine iz bivse yu ,a sta su oni to radili posteno kada su to sve stekli ,ovaj zivi u beogradu na racun drzave dokle ....

  • Srdjan

    23. februar 2016 | 10:57

    Sve to treba dati u dobrotbotne svrhe.tj za lecenje neduzne dece koja nemaju novac za isto.

  • Tesla

    23. februar 2016 | 10:03

    Sve vratiti od koga je ukradeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA