DUKAT IZ TITOVOG SEFA VREDI TRI STANA U BEOGRADU, A IMA 2.663 ZLATNIKA! Najnoviji detalji rata Karađorđevića i Brozovih

Srbija je na putu da dobije nove multimilionere, čim se reši sudski spor i poreklo imovine iz "Depoa 555"! Pitanje je samo kako će sud prelomiti i da li će "milioni" otići u ruke porodice Karađorđević ili kod naslednika Josipa Broza

  • 46

Srbija je na putu da dobije nove multimilionere, čim se reši sudski spor i poreklo imovine iz "Depoa 555"! Pitanje je samo kako će sud prelomiti i da li će "milioni" otići u ruke porodice Karađorđević ili kod naslednika Josipa Broza Tita, tačnije njegove dece i unuka. Telegraf.rs vam donosi priču o tome koliko zaista vredi imovina čuvana u TITOVOM SEFU i šta se za nju sve može kupiti!

BRITANCI ODLUČUJU O SUDBINI BLAGA U TITOVOM SEFU?! Zlatne poluge imaju ŽIG Karađorđevića, a tu su i dijamanti Romanovih

Kao bomba odjeknula je izjava advokata i pravnog zastupnika prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića Zorana Živanovića da "za samo jedan zlatnik koji se nalazi u Titovom sefu mogu se kupiti čak tri stana u Beogradu".

SAMO JEDAN ZLATNIK U TITOVOM SEFU VREDI KAO TRI STANA U BEOGRADU?! Najnoviji detalji o BLAGU koje je čuvao MARŠAL

Foto: Milena Đorđević, Wikipedia/National Archives and Records Administration Foto: Milena Đorđević, Wikipedia/National Archives and Records Administration

Vođeni tom tvrdnjom advokata Telegraf.rs vam prostom računicom predstavlja ulog koji je na stolu, a koji treba da podele (ili ne - zavisi od odluke Prvog suda u Beogradu) Karađorđevići i naslednici Broza!

SVETSKA EKSKLUZIVA - OTKRIVAMO MISTERIJU SKRIVENOG BLAGA IZ TITOVOG SEFA: Evo koliko je novca i zlata čuvao maršal!

Bilo kako da "sud preseče" Srbija je na putu da dobije jednu ili možda i dve najbogatije porodice u zemlji.

Foto: Wikipedia/Lumen roma, Tanjug Foto: Wikipedia/Lumen roma, Tanjug

Depo 555 je zvaničan naziv za platnene džakove koji se čuvaju u trezoru Narodne banke Srbije, a u kojima su dragocenosti iz Titovog sefa sa Belog dvora koje su pronašli članovi Državne komisije kada su popisivali stvari nakon smrti MARŠALA.

Dugo je Depo 555 bio označen kao državna tajna, sve do 2013. godine kada je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tu oznaku skinuo, a nova komisija "ušla u trezor NBS-a i otvorila džakove".

Telegraf.rs je ekskluzivo objavio spisak stvari koje su pronađene u platnenim vrećama, a one su:

Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS

* 29 kilograma i 366 grama zlata u polugama i prahu

* 2.663 zlatnika i dukata

* 1.271 komad numizmatičkog novca

* 26.219 američkih dolara

Foto: Profimedia, Foter/Flickr/digitalmoneyworld Foto: Profimedia, Foter/Flickr/digitalmoneyworld

* 36.000 nemačkih maraka

* 149 komada nakita (koje je pripadalo porodici Karađorđević)

* Plavi safir Romanovih

* 18 kompleta posuža od srebra, i srebra sa pozlatom

* 83 komada dugmadi za manžetne, kutije za cigarete, medaljoni, privesci, značke i dr.

Foto-ilustracija: Profimedia/Pinterest Foto-ilustracija: Profimedia/Pinterest

Najveći broj ovih stvari nalazi se na proceni u sefu Narodne banke Srbije. Ogrlica od velike vrednosti koja je bila lični nakit kraljice Marije Karađorđević, a koja je pronađena u Titovom sefu, vraćena je porodici i bila je uz njen kovčeg priliko sahrane posmrtnih ostataka kraljice majke na Oplencu, a safir Romanovih u trezor maršala dospeo je s Cetinja, gde je bio čuvan.

Kada se posle ovog spiska navedenih stvari pronađenih u Brozovom trezoru doda izjava advokata Živanovića da se "za samo jedan zlatnik mogu se kupiti čak tri stana u Beogradu", probajte da izračunate sami kolika je materijalna vrednost stvari koje je "čuvao" Broz, a duhovna je sigurno NEPROCENJIVA.

Foto: facebook.com/belvilledobrodosli, Wikipedia/Sasa Stefanovic Foto: facebook.com/belvilledobrodosli, Wikipedia/Sasa Stefanovic

Na sve to imajte u vidu da su cene stanova u Beogradu šarenolike i da najjeftiniji kvadrati od 700 evra mogu se kupiti u Ovči i Borči (za stan od 55 kvadrata treba izdvojiti 38.500 evra), dok su najskuplji oni na Vračaru gde cena po kvadratnom metru iznosi fantastičnih 3.000 evra (stan od 55 kvadrata košta fantastičnih 165.000 evra).

Kako je Telegraf.rs već pisao najtraženiji stanovi su oni na Novom Beogradu, a gde kvadratni metar iznosi od 1.500 do 2.000 evra (za stan od 55 kvadrata treba izdvojiti od 82.500 do 110.000 evra).

Prema tome digitron u ruke i računajte koliko ZAISTA vredi jedan zlatnik u Titovom sefu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Treba istaći i to da većina stvari iz “Depo-a 555ima žig koji ukazuje da su pripadale kraljevskoj porodici: kralju Aleksandru I Karađorđeviću i kraljici Mariji, ali i knezu Pavlu, kao i kneginji Olgi, potvrđuje se u izveštaju sudskog veštaka Rajka Dupala.

Na VRAČARU su najskuplji stanovi u Beogradu, a šta mislite gde su - NAJJEFTINIJI?! (MAPA)

- Naslednici bi trebalo da izađu sa zajedničkim predlogom sudu, da se dovedu stručnjaci aukcijske kuće “Sotvi” ili neke druge velike kuće. Oni mogu tačno da lociraju po žigovima na nakitu i drugim dragocenostima ko je to izradio, kada je prodato i kome, jer sve velike kuće i draguljari imaju arhivu decenijama unazad - kaže Dušanka Subotić Homen koja zastupa princezu Jelisavetu i naslednike prinčeva Tomislava i Andreja.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mmilan

    28. februar 2016 | 13:46

    Kakvi bre Karadjordjevici i Brozovi,sve je to oteto od naroda,za bolesnu decu osnovati fond

  • Sashki

    28. februar 2016 | 13:45

    I šta sad treba posle bezanja iz srbije i ostavljanja naroda na suvo posle 100 godina da se vrati nekome sto nije bideo srbije 2 puta od rodjenja? Sve je to od naroda i to pripada narodu. Prodajte to. Otvorite bolnice nabavite najmoderniju tehnologiju a ne da se mora ici po inostranstvu lečiti. Ovi karadjordjevici to sigurno nisu zasluzili!!

  • Nikolas

    28. februar 2016 | 14:23

    SVE VRATITE KARADJORDJEVICIMA ALI POD OBAVEZOM DA U SVAKOM VECEM MESTU U SRBIJI OTVORE KUHINJE ZA GLADNE SRBE -POSTO STE SVI REDOM USRECILI NAROD U P.M. I POSLALI IH NA KONTEJNERE!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA