DOLAZAK TENISA U SRBIJU JE KAO DA DOLAZI MERCEDES! Vučić najavio dolazak NEMAČKOG GIGANTA (FOTO)

Predsednik Vlade Srbije posle razgovora sa vlasnikom kompanije "Tenis" Klemensom Tenisom izjavio je da je dobra vest da ta kompanija želi da ulaže, da radi u Srbiji i da tu ostane dugo godina i da se ugovor sa ,, Tenisom " priprema za jun

Vlasnik nemačke mesne industrije "Tenis" Klemens Tenis potvrdio je da namerava da organizuje proizvodnju mesa u Srbiji, a sa premijerom Aleksandrom Vučićem dogovorio je naredne korake za dolazak te kompanije u našu zemlju, od kojih je najvažniji dobijanje dozvola za rad i obrazovanje kadrova iz Srbije.

IMAĆEMO SRPSKO-NEMAČKE ĆEVAPČIĆE! Vučić najavio dolazak TENISA u Srbiju

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se ugovor sa kompanijom "Tenis" priprema za jun, budući da Srbija treba da uradi još mnogo toga, posebno po pitanju obrazovanja i pronalaženja poljoprivrednika od kojih bi mogle da budu uzimane svinje.

Tenis je objasnio da tim njegove kompanije već radi na projektovanju 10 farmi u Srbiji i istakao da njegov dolazak ne znači gušenje domaće prozivodnje, već je, naprotiv, ideja da uposli one koji već prozivode na našem tržištu.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Reč je, rekao je Vučić, o izgradnji savremenog "vertikalnog preduzeća", koje će obuhvatiti proizvodnju žitarica za ishranu, proizvodnju i klanicu tovnih svinja.

"Tenis je najveći u Evropi. Njegova namera je da za nekoliko godina u Srbiji proizvede na svojim farmama, a veći deo otkupi od naših seljaka, ukupno četiri miliona svinja", rekao je Vučić.

Dodaje da u Srbiji danas u klanicu ide 2,8 miliona svinja, a da je 2010/2011. godine u Srbiji stočni fond spušten na nivo iz 1910.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

"Planirana proizvodnja od četiri miliona je ogromno povećanje za Srbiju i mnogo znači za poljoprivredu naše zemlje", rekao je Vučić.

"Dobili smo konačnu vest od Tenisa da želi da ulaže i želi da radi u našoj zemlji i dugo godina ovde da ostane, da želi da pravi profit za svoju kompaniju, što će značiti i oporavak posrnule srpske poljoprivrede", rekao je Vučić.

Vlada Srbija i nemačka kompanija "Tenis", koja je najveći proizvođač mesa u Evropi, potpisale su u aprilu prošle godine Memorandum o razumevanju.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Memorandum su tada potpisali ministar privrede Srbije Željko Sertić i predstavnik kompanije "Tenis" Danijel Notbrok, a Vučić je tada rekao da je namera te kompanije da proizvodi tri miliona tovnih svinja.

Nemački "Tenis" je jedan od najvećih proizvođača svinja u Evropi koji godišnje uzgoji oko 17 miliona svinja, ali i oko 400.000 goveda i koja ima obrt veći od pet milijardi evra po godini.

( Telegraf.rs / RTS )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubomir

    23. februar 2016 | 14:28

    Veliki nemacki gigant ce nam omoguciti da zivimo bolje!

  • Milan

    23. februar 2016 | 11:54

    Dolazak Teniza u Srbiju je više od dolaska Mercedesa

  • Marina

    23. februar 2016 | 12:40

    Sam dolazak ovako jedne velike kompanije nam govori da ce se dosta nasih ljudi zaposliti, kao i dodatno skolovati u njihovoj firmi u Nemackoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA