Dik Marti 18. juna u Prištini svedoči o slučaju Medikus

Izvestilac SE o trgovini ljudskim organima svedočiće na suđenju povodom sumnje da su na prištinskoj klinici Medikus sprovođene ilegalne transplatacije bubrega

  • 0

Bivši švajcarski senator i poslanik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dik Marti treba da svedoči 18. juna pred Okružnim sudom u Prištini o slučaju Medikus.

Na ročistu od 4. aprila Okružni sud je prihvatio zahtev Euleksovog tužioca Jonatana Ratela da izvestilac Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima svedoči na suđenju povodom sumnje da su na prištinskoj klinici Medikus sprovođene ilegalne transplatacije bubrega.

Predsednik Sudskog veća Arkadiuš Sadek izjavio je za prištinske medije da još ne zna da li će Marti lično doći na suđenje ili će svedočiti putem video-veze.

Advokati odbrane su ubeđeni da Marti neće doći na Kosovo i da uopšte neće svedočiti na suđenje povodom ovog slučaja.

Odbrana se protivila pozivanju novih svedoka, posebno stručnjaka koji su deo misije Euleksa na Kosovu, jer su navodno pristrasni.

Euleks je u nekoliko saopštenja izjavio da sumnja da ilegalna transplatacija organa u klinici Medikus nema nikakve veze sa izveštajem Dika Martija o trgovini ljudskim organima na teritoriji Albanije tokom rata na Kosovu.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA