VOJSKA PODIŽE NAJVIŠI STEPEN PRIPRAVNOSTI! Vučić i srpski bezbednjaci o MIGRANTSKOJ KRIZI

Sednicu Biroa zakazao je premijer Srbije, a povod je bio najnovija situacija sa migrantima na "balkanskoj ruti" koja je dovela do toga da veliki broj njih čeka na granici sa našom zemljom

  • 79

Biro za koordinaciju službi bezbednosti, na čelu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, zasedao je popodne u Beogradu, gde je razmotrao mogućnost da zbog potencijalne eskalacije migrantske krize Vojska Srbije bude stavljena u naviši stepen pripravnosti.

Sve policijske službe i službe bezbednsoti u stanju su pripravnosti povodom migranstne krize, izjavio je  ministar pravde Nikola selaković nakon sednice Biro za koordinaciju službi bezbednosti.

On je dodao i da će Biro predložiti predsedniku države da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se raspravljati o sve većem usložnjavanju bezbednosne situacije u regionu.

Puna pripravnost službi, kako je naveo, podrazumeva i Vojsku Srbije, "koja će biti uključena u skladu sa važećim zakonodavstvom i o tome će odlučivati Savet za nacionalnu bezbednost i predsednik Republike".

Selaković je naglasio i da su sve službe bezbednosti dužne da štite granice Srbije sa svim državama sa kojima se graniči.

On je naveo da Srbija beleži sve veći priliv ekonomskih migranata koji su i agresivniji, ali da će naša država nastaviti da iskazuje svoje poštovanje prema svakom migrantu, posebno prema onima koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja.

Selaković je rekao da Srbija neće podizati ograde i zidove.

"Srbija ostaje posvećena dosadašnjoj migranskoj politici, ali će na prvom mestu štiti sebe i svoje interese", rekao je Selaković.

Sednicu Biroa  zakazao je Aleksandar Vučić, a povod je najnovija situacija sa migrantima na "balkanskoj ruti".

Evropska komisija je ranije zatražila od zemalja na "balkanskoj ruti" da međusobno koordiniraju mere i sprovode zajednički evropski pristup izbegličkoj krizi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soldat

    24. februar 2016 | 17:33

    Plata u vojsci je 30.000,ne postoji topli obrok,regres isto. Cisto 30.000 onog koji u ovom slucaju treba da nosi oruzije. Dnevnice 150 dinara,a iscezao je i patriotizam. U jednom danu je u Kasarni Sombor napustilo 70 vojnih lica. Nigde informacije o tome,a ova je iz prve ruke. Toliko o vojsci. Organizovanije lovacko drustvo je efikasnije. BOT STOP.

  • Deks

    24. februar 2016 | 18:17

    Sad ste se setili vjske kad je guza u opasnosti gde vi je zapad jer zbog njih vojsku ste unistili

  • Milo

    24. februar 2016 | 17:40

    Ja nerazumem sto ukinuste vojsku pa ni mi penzioneri se nebi ljutili da nam odbijate nesto od penzije ali da imamo vojsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA