ČARLS ODUŠEVLJEN SRBIJOM: Tomislav Nikolić iznenadio PRINCA OD VELSA

Princa od Velsa tokom jučerašnjeg obilaska naše zemlje posebno je oduševila srpska tradicija, koju su mu tokom obilaska znamenitosti grada predstavili domaćini, ali i predsednik Tomislav Nikolić

  • 10

Britanski princ Čarls sa vojvotkinjom Kamilom doputovao je juče u dvodnevnu posetu Srbiji u okviru petodnevne turneje po Balkanu. Tom prilikom sastao se s najvišim srpskim zvaničnicima, verskim velikodostojnicima i obišao najznačajnije znamenitosti Beograda.

PRVI DAN ČARLSOVE I KAMILINE POSETE SRBIJI završen u Domu garde na večeri sa Vučićem (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Srbije i njegova supruga Dragica ugostili su kraljevski par u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi. Da je kraljevskom paru bilo prijatno na Andrićevom vencu i da je bio prijatno iznenađen domaćinima govori i slika na njihovom zvaničnom sajtu kao i na instagram profilu

Printskrin: princeofwales.gov.uk Printskrin: princeofwales.gov.uk

Nikolić i britanski monarh razgovarali su o dugogodišnjem savezništvu dveju država , kako je predsednik rekao iskovanom u dva svetska rata, aktuelnoj situaciji u Evropi i odnosima između bivših jugoslovenskih  republika.

Uoči sastanka, princ od Velsa pogledao je stalnu postavku izložbe ,, Osvit renesanse ", koja se nalazi u holu Predsedništva. Imajući u vidu da je princ od Velsa osvedoćeni ljubitelj umetnosti, sa izuzetnom pažnjom je je posmatrao umetnička dela.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Šef države njihovim kraljevskim visočanstvima poklonio je ćirilično izdanje Šekspirovih sabranih dela na biblijskom papiru, foto-monografiju ,, Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije " na engleskom, drvorez umetnice Marije Jovanović ,, Srpsko srednjovekovno nasleđe, motivi Hilandara. "

Poseban dar za vojvotkinju bilo je ogledalo sa ramom u drvorezu sa motivima pirotskog ćilima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zanimljivo je da je princa od svih poseta predsednika Srbije najviše interesovala baš ona u Moskvi sa Vladimirom Putinom.

Naslednik britanske krune sa svojom suprugom nastavlja obilazak Srbije posetom Novom Sadu. Njegovo obraćanje javnosti očekuje se večeras u Narodnoj skupštini.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cane

    17. mart 2016 | 14:59

    Da li je oduševljenje bilo i sa Sominim Engleskim jezikom

  • Dag

    17. mart 2016 | 15:54

    Ne preterujte... (Postoje pravila ponasanja, i - diplomatske izjave.)...

  • Joosko

    17. mart 2016 | 15:21

    gde je bio kada nas je nato bombardovao i englezi su ucestvovali u tome mogao je makar da kaze nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA