≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Legenda je NBA lige, 2 puta šampion, ali ga mnogi pamte po onoj kultnoj sceni sa dve glumice za odrasle

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čovek koji trojku nije mogao da promaši

  • 1
Rej Alen Printskrin: He got game

Njegovo ime zauvek će ostati upisano zlatnim slovima u NBA ligi, bio je jedan od onih igrača zbog kog su ljudi voleli košarku, a evo prošlo je već 10 godina otkako više ne jurca parketom i "cepa mrežice."

A cepao ih je! I te kako! Jer, Rej Alen je bio jedan od najboljih trojkaša svih vremena, držao je rekord sve dok Stefon Kari nije eksplodirao. Toliko je bio dobar da je s razlogom uvršten u Kuću slavnih.

Igrao je 18 godina u NBA ligi, promenio je samo četiri kluba (Milvoki, Sijetl, Boston, Majami), a sa poslednja dva je osvojio šampionski prsten - 2008. i 2013. godine.

Ipak, i pored blistave košarkaške karijere, gde je i sa selekcijom SAD 2000. osvojio i zlato na Olimpijksim igrama, Alena mnogi i dalje povezuju sa izletom koji je svojevremeno imao u svet glume.

Bilo je to 1998. godine, kada je kao član Baksa glumio rame uz rame sa Denzelom Vošingtonom. U pitanju je film "He got game", o srednjoškloskom košarkaškom fenomenu za kog se bore koledži.

Prilikom te "borbe" Alen je snimio čuvenu scenu sa dve glumice za odrasle - Džil Keli i Čejsi Lejn. Scenu u kojoj preko kreveta pokušavaju da ga namame da potpiše za jedan koledž. U stvarnom životu, Alen je oženjen muzičarkom Šenon Voker Vilijams s kojim ima četvoro dece.

Elem, da se vratimo na njegovu igralu karijeru.

Nakon što je trejdovan iz Sijetla, Alen je svoj prvi prsten osvojio sa Seltiksima 2008. godine. Na putu do velikog finala dobili su Atlantu, Klivlend i Detroit.


Boston je u velikom finalu pobedio Los Anđeles Lejkerse sa 4:2 u seriji, dok je u šestom meču Alen izjednačio rekord po broju datih trojki u NBA finalu. Imao ih je ukupno sedam.

U februaru 2011. postao je rekorder po brioju datih poena trojkama, jer je prešao Redžija Milera i otišao na 2.562 poena.

Sa Majamijem je 2013. dobio San Antonio Sparse za drugi prsten, i to nakon što je u šestom meču pogodio trojku na 5,2 sekunde do kraja za izjednačenje. Hit je slavio sa 103:100 u produžetku, i to kada je Alen na 101:100 ukrao loptu Đinobiliju na dve sekunde do kraja, te pogodio oba slobodna bacanja posle faula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Molim?

    6. maj 2024 | 11:24

    Sta? Bukvalno ga niko ne pamti zbog toga. Rej Alen je legenda kosarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA