196

(EKSKLUZIVNI FOTO) USTAŠE I ANTE PAVELIĆ UBILI SU SRPSKOG KRALJA! Nikad objavljeni detalji ATENTATA u Marseju (VIDEO)

Organizatori atentata na kralja Aleksandra su direktno odgovorni za smrt gotovo milion Srba tokom Drugog svetskog rata na teritoriji NDH, a njihova imena su Ante Pavelić i Eugen Dido Kvaternik

Ubistvo kralja Jugoslavije Aleksandra I Karađorđevića, koji je u narodu nazivan UJEDINITELJ u Marseju i dalje je velika tajna koja krije mnoge stvari, a odgovor na ovo ubistvo pokušali su da daju mnogi istoričari, ipak nešto je uvek nedostajalo. Telegraf.rs vam ekskluzivno predstavlja potpuno nov ugao na ubistvo koje je promenilo čitav tok srpske istorije, ali i one na čitavom Balkanu!

Amerika izručila hrvatskog ratnog zločinca Jugoslaviji, čoveka koji je učestvovao u atentatu na kralja Aleksandra I Karađorđevića!

Godinama, decenijama, vekovima smo slušali razne teorije zavere kada je u pitanju ovaj događaj, a istoriju koju smo učili i na kojoj su odrastale mnoge generacije na Balkanu, je ispostaviće se bila pogrešna!

AL KAPONE JE UČESTVOVAO U UBISTVU SRPSKOG KRALJA?! Lepotica iz njegovog KLANA naoružala je USTAŠE da izvrše ovaj ZLOČIN (VIDEO)

Foto: Wikipedia / Djordjes

Foto: Wikipedia / Djordjes

Milan Bogojević u svojoj knjizi "Atentat 1934" iznosi mnoge do sada nikad objavljene detalje ubistva kralja Jugoslavije, a Telegraf.rs vam prenosi neke od njih.

JUGOSLAVIJA JE OSTALA BEZ SVOG VOLJENOG KRALJA! Pogledajte kako je UBIJEN Aleksandar I Karađorđević (VIDEO)

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Kao što smo rekli postoji niz pretpostavki i teorija zavera kada je u pitanju ovaj istorijski događaj, ipak Bogojević u svojoj knjizi iznosi nešto što nije pretpostavka, a to je tvrdnja da su organizatori atentata na kralja Aleksandra direktno odgovorni za smrt gotovo milion Srba tokom II svetkog rata na teritoriji NDH, te progon i prisilno pokatoličenje isto toliko Srba.

HRVATI SU UBILI SRPSKOG KRALJA: Ovako je Nikola Tesla BRANIO Aleksandra Karađorđevića od Amerikanaca!

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Njihova imena su Ante Pavelić i Eugen Dido Kvaternik, ustaše koje su organizovale atentat na kralja Aleksandra u Marselju.

Ubistvo atentata je, prema tvrdnjama iz knjige snimljeno i iz trećeg ugla, ali taj snimak je bio najveća tajna skoro svih većih obaveštajnih službi sveta, a na njemu se jasno mogao videti Ante Pavelić, kasnije poglavar NDH koji je posmatrao ubistvo Aleksandra I Karađorđevića!

Foto: Wikipedia/Peacemaker67

Foto: Wikipedia/Peacemaker67

Knjiga “Atentat 1934” otkriva mnoštvo interesantnih detalja vezanih za ubistvo kralja Aleksandra u Marselju, neki od tih detalja do sada nisu bili poznati javnosti ili su bili misterija.

Ko je bila “plava dama” koja je odigrala veliku ulogu u atentatu, da li je Pavelić bio u Francuskoj, ko je naložio da se zameni automobil a ko da se pomere motociklisti koji su  trebali da okružuju automobile u kojem se prevozio kralj, kakva je uloga Vanče Mihailova u atentatu, kako je i zašto francusko obezbeđenje preuzelo obezbeđenje kralja, da li su ispoštovane sve bezbednosne norme…

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kamermanu kome je pošlo za rukom da snimi film atentat, koji danas možemo videti snimio je Džordž Majet. Na tom filmu možemo videti ulazak razarača „Dubrovnik“ u luku, iskrcavanje kralja Aleksandra I, ulazak u automobil i novinare koje ga okružuju i onda tragičan događaj ali od trenutka kada je sam atentat već izvršen.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Bogojević u knjizi prepričava do detalja kako je otkrio postojanje "TREĆEG SNIMKA" koji jasno otkriva sve o ubistvu u Marseju:

"Tragajući za informacijama o ubistvu kralja Aleksandra u Arhivu Jugoslavije sam pronašao interesantne podatke vezane za film o atentatu. U fondu br. 102 „ zbirka Stanislava Krakova“, fascikli br. 5 pronašao sam tekst nedeljnih novina „Vanderdi“ koje su objavile izveštaj policije i nama nepoznatu činjenicu.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Najbolji film atentata na Kralja Aleksandra u Marselju snimio je kamerman Edmond Broks Daskemb, predstavnik jednog američkog filmskog društva. Njegov film prikazivao je do najsitnijih detalja prizor atentata i događaja koji su posle njega nastupili.

Videli su se jasno propusti obezbeđenja vezani za poredak policajaca, prilazak atentatora i njegovo izvršenje dela, udarci sabljom koji su završili na glavi atentatora, gužvu i metež koji je zatim nastupio kao i policiju i žandarme koji pucaju u okupljeni narod. To je bio jedinstveni dokument i neprocenjivo svedočanstvo za nadležne institucije čiji je zadatak bio da utvrde istinu.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Međutim, šta se desilo sa tim filmom?

- Cenzura je skratila film za jednu trećinu, pošto ga je prethodno pogledala. Sve slike, koje su teretile policiju i vlast, uništene su. Nekoliko dana posle javnog prikazivanja, film je zabranjen u Francuskoj i Alžiru. S druge strane, marseljski istražni sudija zaplenio je, šta je preostalo od ovog dokumenta.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Jednog dana meseca marta 1935 godine, na dnu svojih poslednjih strana francuske novine prenele su vest da je nesrećnim slučajem izgoreo film koji je prikazivao prizor samog atentata u Marselju. Tako je nestalo svedočanstvo jedinog nepogrešivog i nepodmitivog svedoka tragičnog događaja u Marselju.

Nijedno službeno saopštenje o okolnostima pod kojim je film uništen nije objavljeno. Tim povodom, istraga uopšte nije pokrenuta.

Printskrin: Youtube/The Darco

Printskrin: Youtube/The Darco

Međutim, još mnogo pre hotimičnog sagorevanja filma, nestalo je i onog ko ga je snimio: kamermana Daskemba koji je iznenada preminuo u američkoj bolnici u Nejiu.

Francuske novine „Pari Soar“, od 15 oktobra 1934 godine prenele su vest:

„Raspitali smo se u američkoj bolnici u Nejiu pod kakvim je okolnostima umro juče u 13:45 časova, g.Edmond Broks Daskomb, kinematografski operater kome je uspelo da snimi atentat u Marselju.“

„G.Daskomb radio je kao i obično u studiju kuće, u kojoj je bio zaposlen, kada se iznenada srušio na pod“

Mnogo slučajnosti, čak i za one koji veruju u slučajnost", navodi on u svojoj knjizi.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Da su USTAŠE umešane ili direktno odgovorne za ubistvo Karađorđevića u Francuskoj sumnjao je i proslavljeni srpski naučnik Nikola Tesla koji je u svom pismu Njujork tajmsu 1934. godine napisao:

- Ja sam rođen u Hrvatskoj. Hrvati i Slovenci nikad nisu bili u poziciji da se bore za svoju nezavisnost. Srbi su bili ti koji su se najviše borili i cena izvojevane slobode plaćena je srpskom krvlju. Istinoljubivi Hrvati i Slovenci toga se sećaju sa zahvalnošću, ali se bojim da su oni ubili kralja na bilo koji način.

(D. Zlojutro)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: ante-pavelic dido-kvaternik francuskka kralj-aleksandar-i-karadjordjevic-2 ndh ubistvo-u-marseju
Najnoviji komentari
 • B
  Biker

  Rusija je sve jača i sve bliža a moj predsednik Putin sve popularniji a kad napokon Srbiji ponovo svane onda ću pitati susede kakvo mišljenje imaju o Srbima.

 • D
  Duki st.

  I tako posle oko par stotina komentara. Ostaje mi jedina vodilja poslednji pasus. Izjava Nikole Tesle iz tog vremena. Možeš istraživati . Možeš prepisivati. Možeš grešiti. A možeš i bezočno lagati Sa ove distance pre sam spreman poverovati Gosp. Tesli. Naravno "U" mladež će oponirati. Ostanite tamo gde jeste. I ne prizivajte zlo. Ali iver je tu uvek pored klade. Makar je klada i dobro sakrivena. Ova vaša je baš prepoznatljiva i providna laž. Toliko za kraj od mene.

 • B
  branko

  najveca greska je pravljenje kraljevine shs, ko je tikve sa djavolom sadio o glavu su mu se obijale, i najveca greska kralja, a posle i tita, pa slobe, sto nisu ustastvo iskorenili, na bilo koji nacin, pogledajte danas komsijsku hrv, gori plamen ustastva, i uvek su im oci krvave kada pricaju o svojim delima pre drugog sv rata, za vreme i u poslednjim ratnim godinama, oni su bre iskomleksirani srbijom

Završena sednica Skupštine, potvrđena četiri ugovora

EKSKLUZIVNI SNIMAK hapšenja najvećeg albanskog ekstremiste u Prištini! (VIDEO)

Na Kosovu uhapšen Aljbin Kurti: Nalog za hapšenje izdao Osnovni sud u Prištini

Patrijarh Irinej o presudi Ratku Mladiću: "Ovo je delo đavola"

Pozlilo Dragoljubu Mićunoviću, prebačen na VMA! Hitna pomoć dobila dramatičan poziv, a izgovorene su 4 ključne reči

RASULO "INTERESNOG PREDUZEĆA": Raskol u Jankovićevom pokretu otkriva 4 ključna problema i imaće 3 katastrofalne posledice

MIHAJLOVIĆ I RADIKALI U KLINČU! Radeti smeta što Zorana koristi pudrijeru, ona im odbrusila: Vi, volite što veći haos

MLADIĆ NIJE SRBIJA! Da li je presuda Ratku naša nova omča? Hoće li nas opet tužiti za GENOCID?

Ako se Amerika uključi u dijalog Beograda i Prištine, ona će biti Trampov izaslanik

Podneta krivična prijava protiv Boška Obradovića zbog nasilničkog ponašanja

Evo šta je Siniša Mali odgovorio na pitanje o novoj kandidaturi za gradonačelnika Beograda

SEDNICA SKUPŠTINE KASNILA 40 MINUTA: Raspava o zaverama i kršenju Poslovnika

Brnabić sa šeficom norveške diplomatije razgovarala o KLJUČNOM cilju Srbije (FOTO)

Trg Republika Srbija otvoren u Buenos Ajresu (FOTO)

Stejt department primio k znanju presudu Mladiću

Mladić se obratio preko sina Darka: Ovo je bilo samo prvo poluvreme, boriću se da se ukinu ove nametnute laži i otkrije prava istina o borbi Srba

Patrijarha Pavla je zanimala samo jedna stvar o Ratku Mladiću: "Da li smo okrvavili ruke?" Odgovor je znao unapred

Ana Brnabić sa predstavnicima srpske dijaspore u Norveškoj

Najveća tragedija Mladićeve porodice nije današnja presuda: Njegova ćerka Ana se ubila pištoljem naočigled brata i majke

Strasti povodom presude Ratku Mladiću se ne stišavaju: Za Izetbegovića je kukavica i zločinac, za Džonsona završen jedan od najmračnijih perioda u Evropi

Telegraf na ulicama Beograda nakon presude Ratku Mladiću (VIDEO)

OBRADOVIĆ PROZVAO JANKOVIĆA: Izjasni se o Kosovu!

5 ključnih poruka koje je Mladić poslao iz haške sudnice (FOTO)

Vučić o rasulu u PSG: Mira Marković je bila žena predsednika Republike, a Jankovićeva i Jeremićeva to nikada neće biti

Brnabić u Oslu: Cilj nam je da dovedemo još norveških investitora u Srbiju (FOTO)

NAJNOVIJA VEST: Mladić će se žaliti na presudu Haškog tribunala

Mladić je viknuo samo jednu reč: U ovom trenutku su ga izbacili iz sudnice pre nego što je dobio doživotnu robiju (VIDEO)

Prve reakcije srpskih političara na presudu Ratku Mladiću

Vučić: Prisajedinjenje Vojvodine najvažniji datum za Srbiju

Vučić se oglasio povodom presude Ratku Mladiću i poslao poruku građanima Srbije