196

(EKSKLUZIVNI FOTO) USTAŠE I ANTE PAVELIĆ UBILI SU SRPSKOG KRALJA! Nikad objavljeni detalji ATENTATA u Marseju (VIDEO)

Organizatori atentata na kralja Aleksandra su direktno odgovorni za smrt gotovo milion Srba tokom Drugog svetskog rata na teritoriji NDH, a njihova imena su Ante Pavelić i Eugen Dido Kvaternik

Ubistvo kralja Jugoslavije Aleksandra I Karađorđevića, koji je u narodu nazivan UJEDINITELJ u Marseju i dalje je velika tajna koja krije mnoge stvari, a odgovor na ovo ubistvo pokušali su da daju mnogi istoričari, ipak nešto je uvek nedostajalo. Telegraf.rs vam ekskluzivno predstavlja potpuno nov ugao na ubistvo koje je promenilo čitav tok srpske istorije, ali i one na čitavom Balkanu!

Amerika izručila hrvatskog ratnog zločinca Jugoslaviji, čoveka koji je učestvovao u atentatu na kralja Aleksandra I Karađorđevića!

Godinama, decenijama, vekovima smo slušali razne teorije zavere kada je u pitanju ovaj događaj, a istoriju koju smo učili i na kojoj su odrastale mnoge generacije na Balkanu, je ispostaviće se bila pogrešna!

AL KAPONE JE UČESTVOVAO U UBISTVU SRPSKOG KRALJA?! Lepotica iz njegovog KLANA naoružala je USTAŠE da izvrše ovaj ZLOČIN (VIDEO)

Foto: Wikipedia / Djordjes

Foto: Wikipedia / Djordjes

Milan Bogojević u svojoj knjizi "Atentat 1934" iznosi mnoge do sada nikad objavljene detalje ubistva kralja Jugoslavije, a Telegraf.rs vam prenosi neke od njih.

JUGOSLAVIJA JE OSTALA BEZ SVOG VOLJENOG KRALJA! Pogledajte kako je UBIJEN Aleksandar I Karađorđević (VIDEO)

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Kao što smo rekli postoji niz pretpostavki i teorija zavera kada je u pitanju ovaj istorijski događaj, ipak Bogojević u svojoj knjizi iznosi nešto što nije pretpostavka, a to je tvrdnja da su organizatori atentata na kralja Aleksandra direktno odgovorni za smrt gotovo milion Srba tokom II svetkog rata na teritoriji NDH, te progon i prisilno pokatoličenje isto toliko Srba.

HRVATI SU UBILI SRPSKOG KRALJA: Ovako je Nikola Tesla BRANIO Aleksandra Karađorđevića od Amerikanaca!

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Njihova imena su Ante Pavelić i Eugen Dido Kvaternik, ustaše koje su organizovale atentat na kralja Aleksandra u Marselju.

Ubistvo atentata je, prema tvrdnjama iz knjige snimljeno i iz trećeg ugla, ali taj snimak je bio najveća tajna skoro svih većih obaveštajnih službi sveta, a na njemu se jasno mogao videti Ante Pavelić, kasnije poglavar NDH koji je posmatrao ubistvo Aleksandra I Karađorđevića!

Foto: Wikipedia/Peacemaker67

Foto: Wikipedia/Peacemaker67

Knjiga “Atentat 1934” otkriva mnoštvo interesantnih detalja vezanih za ubistvo kralja Aleksandra u Marselju, neki od tih detalja do sada nisu bili poznati javnosti ili su bili misterija.

Ko je bila “plava dama” koja je odigrala veliku ulogu u atentatu, da li je Pavelić bio u Francuskoj, ko je naložio da se zameni automobil a ko da se pomere motociklisti koji su  trebali da okružuju automobile u kojem se prevozio kralj, kakva je uloga Vanče Mihailova u atentatu, kako je i zašto francusko obezbeđenje preuzelo obezbeđenje kralja, da li su ispoštovane sve bezbednosne norme…

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kamermanu kome je pošlo za rukom da snimi film atentat, koji danas možemo videti snimio je Džordž Majet. Na tom filmu možemo videti ulazak razarača „Dubrovnik“ u luku, iskrcavanje kralja Aleksandra I, ulazak u automobil i novinare koje ga okružuju i onda tragičan događaj ali od trenutka kada je sam atentat već izvršen.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Bogojević u knjizi prepričava do detalja kako je otkrio postojanje "TREĆEG SNIMKA" koji jasno otkriva sve o ubistvu u Marseju:

"Tragajući za informacijama o ubistvu kralja Aleksandra u Arhivu Jugoslavije sam pronašao interesantne podatke vezane za film o atentatu. U fondu br. 102 „ zbirka Stanislava Krakova“, fascikli br. 5 pronašao sam tekst nedeljnih novina „Vanderdi“ koje su objavile izveštaj policije i nama nepoznatu činjenicu.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Najbolji film atentata na Kralja Aleksandra u Marselju snimio je kamerman Edmond Broks Daskemb, predstavnik jednog američkog filmskog društva. Njegov film prikazivao je do najsitnijih detalja prizor atentata i događaja koji su posle njega nastupili.

Videli su se jasno propusti obezbeđenja vezani za poredak policajaca, prilazak atentatora i njegovo izvršenje dela, udarci sabljom koji su završili na glavi atentatora, gužvu i metež koji je zatim nastupio kao i policiju i žandarme koji pucaju u okupljeni narod. To je bio jedinstveni dokument i neprocenjivo svedočanstvo za nadležne institucije čiji je zadatak bio da utvrde istinu.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Međutim, šta se desilo sa tim filmom?

- Cenzura je skratila film za jednu trećinu, pošto ga je prethodno pogledala. Sve slike, koje su teretile policiju i vlast, uništene su. Nekoliko dana posle javnog prikazivanja, film je zabranjen u Francuskoj i Alžiru. S druge strane, marseljski istražni sudija zaplenio je, šta je preostalo od ovog dokumenta.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Jednog dana meseca marta 1935 godine, na dnu svojih poslednjih strana francuske novine prenele su vest da je nesrećnim slučajem izgoreo film koji je prikazivao prizor samog atentata u Marselju. Tako je nestalo svedočanstvo jedinog nepogrešivog i nepodmitivog svedoka tragičnog događaja u Marselju.

Nijedno službeno saopštenje o okolnostima pod kojim je film uništen nije objavljeno. Tim povodom, istraga uopšte nije pokrenuta.

Printskrin: Youtube/The Darco

Printskrin: Youtube/The Darco

Međutim, još mnogo pre hotimičnog sagorevanja filma, nestalo je i onog ko ga je snimio: kamermana Daskemba koji je iznenada preminuo u američkoj bolnici u Nejiu.

Francuske novine „Pari Soar“, od 15 oktobra 1934 godine prenele su vest:

„Raspitali smo se u američkoj bolnici u Nejiu pod kakvim je okolnostima umro juče u 13:45 časova, g.Edmond Broks Daskomb, kinematografski operater kome je uspelo da snimi atentat u Marselju.“

„G.Daskomb radio je kao i obično u studiju kuće, u kojoj je bio zaposlen, kada se iznenada srušio na pod“

Mnogo slučajnosti, čak i za one koji veruju u slučajnost", navodi on u svojoj knjizi.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Da su USTAŠE umešane ili direktno odgovorne za ubistvo Karađorđevića u Francuskoj sumnjao je i proslavljeni srpski naučnik Nikola Tesla koji je u svom pismu Njujork tajmsu 1934. godine napisao:

- Ja sam rođen u Hrvatskoj. Hrvati i Slovenci nikad nisu bili u poziciji da se bore za svoju nezavisnost. Srbi su bili ti koji su se najviše borili i cena izvojevane slobode plaćena je srpskom krvlju. Istinoljubivi Hrvati i Slovenci toga se sećaju sa zahvalnošću, ali se bojim da su oni ubili kralja na bilo koji način.

(D. Zlojutro)

Tagovi: Ante Pavelić, Dido Kvaternik, Francuskka, Kralj Aleksandar I Karađorđević, NDH, Ubistvo u Marseju

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (196)
Poređaj komentare:
 • B
  Biker

  Rusija je sve jača i sve bliža a moj predsednik Putin sve popularniji a kad napokon Srbiji ponovo svane onda ću pitati susede kakvo mišljenje imaju o Srbima.

 • D
  Duki st.

  I tako posle oko par stotina komentara. Ostaje mi jedina vodilja poslednji pasus. Izjava Nikole Tesle iz tog vremena. Možeš istraživati . Možeš prepisivati. Možeš grešiti. A možeš i bezočno lagati Sa ove distance pre sam spreman poverovati Gosp. Tesli. Naravno "U" mladež će oponirati. Ostanite tamo gde jeste. I ne prizivajte zlo. Ali iver je tu uvek pored klade. Makar je klada i dobro sakrivena. Ova vaša je baš prepoznatljiva i providna laž. Toliko za kraj od mene.

 • B
  branko

  najveca greska je pravljenje kraljevine shs, ko je tikve sa djavolom sadio o glavu su mu se obijale, i najveca greska kralja, a posle i tita, pa slobe, sto nisu ustastvo iskorenili, na bilo koji nacin, pogledajte danas komsijsku hrv, gori plamen ustastva, i uvek su im oci krvave kada pricaju o svojim delima pre drugog sv rata, za vreme i u poslednjim ratnim godinama, oni su bre iskomleksirani srbijom

Predsednici Srbije i Liberije napravili nekoliko dogovora: Vučić se zahvalio na stavu o Kosovu

Prve optužnice protiv OVK u septembru?

Nemačka kategorično protiv podele Kosova: Stvorila bi se destabilizacija regiona

Poslanici nastavljaju raspravu: Pljušte amandmani na nekoliko zakonskih predloga

Vučić i Tači pokušavaju da urade nešto teško: Bivši ambasador SAD očekuje napredak na širem planu

Srbija dobija radnu grupu za odbranu od lažnih vesti: Predlog stigao pred Vučića

Naš cilj je trajno uspostavljanje mira: Srpska lista dan posle završene runde razgovora u Briselu

Nećemo da budemo taoci mitova! Za Tačija razgovori komplikovani, ali pozitivni

Dosta kuknjave za porazom, vreme je da verujemo u pobedu: Zorana Mihajlović poslala jaku poruku svim Srbima (FOTO)

Borimo se da Srbija dobije nešto, jer danas nemamo ništa: Vučić posle razgovora u Briselu (FOTO)

Dačić odgovorio Pacoliju i američkom kongresmenu: Što su se toliko uplašili ako imaju veliki broj zemalja koje ih priznaju?

Supruga ubijenog Olivera Ivanovića zaposlena u Vladi Srbije: Otkriveno u čijem timu će raditi

Palma kvadom krenuo na SP u Rusiju pa poslao poruku naciji: Pobeđujemo Brazil! (VIDEO)

Tači se obratio novinarima pred razgovor sa Vučićem: Konačni dogovor očekujem do kraja marta 2019. godine

Članovi ruskog hora Aleksandrov obišli Beograd na vodi: Svaka poseta im je draža od prethodne (FOTO)

Kosovo je mesto na kome se Srbija rodila: Nikada nećemo priznati nezavisnost

Kada nam otimaju Gračanicu i Dečane, potkopavaju nam identitet. Jevreji to razumeju: Drecun uoči razgovora Vučića i Tačija

Poslanicima dozvoljeno da se obraćaju na jeziku nacionalnih manjina: Zakon doneo 3 ključne promene

Pred Srbijom otvaranje dva nova poglavlja u pregovorima sa EU

Tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova su netačne: Poruka Srbiji iz SAD

Srbi će biti u EU, ali je pitanje da li će biti kao narod ili kao država: Šormaz o najvećem problemu društva (VIDEO) (FOTO)

Prognani Srbi iz Gospića moraju da plate uklanjanje ruševina svojih spaljenih kuća: Skandalozna odluka hrvatskih vlasti

Nametnuta rešenja kosovskog pitanja su korak unazad, ali smo spremni na kompromis: Ljajić o sutrašnjem sastanku u Briselu

Nikada nismo zabili nož u leđa našim ruskim prijateljima: Predsednik Srbije sa članovima ruskog hora "Aleksandrov" (FOTO)

Političari sa Kosova provocirali tokom meča Srbija - Švajcarska

Šta je do sada postignuto, a šta Beograd i Priština još moraju da urade: Ove teme biće u fokusu sutrašnjeg sastanka u Briselu

Velika Albanija je taktika Zapada, ali mi ne odustajemo od svoje politike: Dačić o pritiscima na Srbiju zbog prijema Kosova u UN

Neodgovorni lideri EU problem svoje neefikasne politike prebacuju na druge: Poslanica Evropskog parlamenta oštro o pokušaju vraćanja viza Srbiji

Sutrašnji sastanak u Briselu određuje dalji tok događaja: Da li Srbija ulazi u fazu konačnog rešavanja statusa Kosova?

Niški aerodrom predat državi na upravljanje: Odluka u interesu građana, a ne političkih organizacija

Venecijanska komisija jednoglasno usvojila amandmane na Ustav Srbije (FOTO)

Dve ključne teme u fokusu: Dačić sa šefom OEBS-a Kosova o jačanju aktivnosti Misije

U Dimitrovgrad dolazi nova fabrika, želimo da zadržimo svoje ljude ovde: Vučić i Radev završili posetu juga Srbije (FOTO)

Prepoznali ste napor Srbije da očuva mir u regionu: Brnabić zahvalila Liberiji na povlačenju odluke o priznanju Kosova (FOTO)

Srbija nikad nije dobila "besplatan ručak" iz EU, sve smo zaslužili: Vučić oštro odgovorio na provokacije slovenačkog poslanika

Na Vidovdan izveštaj o napretku Srbije: Šta nam EU zamera, a šta ih brine

Šta se zapravo krije iza odluke Liberije da povuče priznanje nezavisnosti Kosova?

NBA igrač želi da se preseli u Srbiju po završetku karijere: Vučić razgovarao sa Lovernjom (FOTO)

Venecijanska komisija danas o amandmanima na Ustav: Na dnevnom redu jačanje nezavisnosti sudstva

20 godina od otmice srpskih rudara u Belaćevcu: Želimo kompromis, a svoje žrtve nećemo zaboraviti

Još desetak država razmišlja o povlačenju priznavanja Kosova: Dačić otkrio detalje diplomatske borbe Srbije

Posle tri meseca Đurić i Arifi oči u oči: Nastavak tehničkog dijaloga u Briselu