196

(EKSKLUZIVNI FOTO) USTAŠE I ANTE PAVELIĆ UBILI SU SRPSKOG KRALJA! Nikad objavljeni detalji ATENTATA u Marseju (VIDEO)

Organizatori atentata na kralja Aleksandra su direktno odgovorni za smrt gotovo milion Srba tokom Drugog svetskog rata na teritoriji NDH, a njihova imena su Ante Pavelić i Eugen Dido Kvaternik

Ubistvo kralja Jugoslavije Aleksandra I Karađorđevića, koji je u narodu nazivan UJEDINITELJ u Marseju i dalje je velika tajna koja krije mnoge stvari, a odgovor na ovo ubistvo pokušali su da daju mnogi istoričari, ipak nešto je uvek nedostajalo. Telegraf.rs vam ekskluzivno predstavlja potpuno nov ugao na ubistvo koje je promenilo čitav tok srpske istorije, ali i one na čitavom Balkanu!

Amerika izručila hrvatskog ratnog zločinca Jugoslaviji, čoveka koji je učestvovao u atentatu na kralja Aleksandra I Karađorđevića!

Godinama, decenijama, vekovima smo slušali razne teorije zavere kada je u pitanju ovaj događaj, a istoriju koju smo učili i na kojoj su odrastale mnoge generacije na Balkanu, je ispostaviće se bila pogrešna!

AL KAPONE JE UČESTVOVAO U UBISTVU SRPSKOG KRALJA?! Lepotica iz njegovog KLANA naoružala je USTAŠE da izvrše ovaj ZLOČIN (VIDEO)

Foto: Wikipedia / Djordjes

Foto: Wikipedia / Djordjes

Milan Bogojević u svojoj knjizi "Atentat 1934" iznosi mnoge do sada nikad objavljene detalje ubistva kralja Jugoslavije, a Telegraf.rs vam prenosi neke od njih.

JUGOSLAVIJA JE OSTALA BEZ SVOG VOLJENOG KRALJA! Pogledajte kako je UBIJEN Aleksandar I Karađorđević (VIDEO)

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Kao što smo rekli postoji niz pretpostavki i teorija zavera kada je u pitanju ovaj istorijski događaj, ipak Bogojević u svojoj knjizi iznosi nešto što nije pretpostavka, a to je tvrdnja da su organizatori atentata na kralja Aleksandra direktno odgovorni za smrt gotovo milion Srba tokom II svetkog rata na teritoriji NDH, te progon i prisilno pokatoličenje isto toliko Srba.

HRVATI SU UBILI SRPSKOG KRALJA: Ovako je Nikola Tesla BRANIO Aleksandra Karađorđevića od Amerikanaca!

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Njihova imena su Ante Pavelić i Eugen Dido Kvaternik, ustaše koje su organizovale atentat na kralja Aleksandra u Marselju.

Ubistvo atentata je, prema tvrdnjama iz knjige snimljeno i iz trećeg ugla, ali taj snimak je bio najveća tajna skoro svih većih obaveštajnih službi sveta, a na njemu se jasno mogao videti Ante Pavelić, kasnije poglavar NDH koji je posmatrao ubistvo Aleksandra I Karađorđevića!

Foto: Wikipedia/Peacemaker67

Foto: Wikipedia/Peacemaker67

Knjiga “Atentat 1934” otkriva mnoštvo interesantnih detalja vezanih za ubistvo kralja Aleksandra u Marselju, neki od tih detalja do sada nisu bili poznati javnosti ili su bili misterija.

Ko je bila “plava dama” koja je odigrala veliku ulogu u atentatu, da li je Pavelić bio u Francuskoj, ko je naložio da se zameni automobil a ko da se pomere motociklisti koji su  trebali da okružuju automobile u kojem se prevozio kralj, kakva je uloga Vanče Mihailova u atentatu, kako je i zašto francusko obezbeđenje preuzelo obezbeđenje kralja, da li su ispoštovane sve bezbednosne norme…

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kamermanu kome je pošlo za rukom da snimi film atentat, koji danas možemo videti snimio je Džordž Majet. Na tom filmu možemo videti ulazak razarača „Dubrovnik“ u luku, iskrcavanje kralja Aleksandra I, ulazak u automobil i novinare koje ga okružuju i onda tragičan događaj ali od trenutka kada je sam atentat već izvršen.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Bogojević u knjizi prepričava do detalja kako je otkrio postojanje "TREĆEG SNIMKA" koji jasno otkriva sve o ubistvu u Marseju:

"Tragajući za informacijama o ubistvu kralja Aleksandra u Arhivu Jugoslavije sam pronašao interesantne podatke vezane za film o atentatu. U fondu br. 102 „ zbirka Stanislava Krakova“, fascikli br. 5 pronašao sam tekst nedeljnih novina „Vanderdi“ koje su objavile izveštaj policije i nama nepoznatu činjenicu.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Najbolji film atentata na Kralja Aleksandra u Marselju snimio je kamerman Edmond Broks Daskemb, predstavnik jednog američkog filmskog društva. Njegov film prikazivao je do najsitnijih detalja prizor atentata i događaja koji su posle njega nastupili.

Videli su se jasno propusti obezbeđenja vezani za poredak policajaca, prilazak atentatora i njegovo izvršenje dela, udarci sabljom koji su završili na glavi atentatora, gužvu i metež koji je zatim nastupio kao i policiju i žandarme koji pucaju u okupljeni narod. To je bio jedinstveni dokument i neprocenjivo svedočanstvo za nadležne institucije čiji je zadatak bio da utvrde istinu.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Međutim, šta se desilo sa tim filmom?

- Cenzura je skratila film za jednu trećinu, pošto ga je prethodno pogledala. Sve slike, koje su teretile policiju i vlast, uništene su. Nekoliko dana posle javnog prikazivanja, film je zabranjen u Francuskoj i Alžiru. S druge strane, marseljski istražni sudija zaplenio je, šta je preostalo od ovog dokumenta.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Jednog dana meseca marta 1935 godine, na dnu svojih poslednjih strana francuske novine prenele su vest da je nesrećnim slučajem izgoreo film koji je prikazivao prizor samog atentata u Marselju. Tako je nestalo svedočanstvo jedinog nepogrešivog i nepodmitivog svedoka tragičnog događaja u Marselju.

Nijedno službeno saopštenje o okolnostima pod kojim je film uništen nije objavljeno. Tim povodom, istraga uopšte nije pokrenuta.

Printskrin: Youtube/The Darco

Printskrin: Youtube/The Darco

Međutim, još mnogo pre hotimičnog sagorevanja filma, nestalo je i onog ko ga je snimio: kamermana Daskemba koji je iznenada preminuo u američkoj bolnici u Nejiu.

Francuske novine „Pari Soar“, od 15 oktobra 1934 godine prenele su vest:

„Raspitali smo se u američkoj bolnici u Nejiu pod kakvim je okolnostima umro juče u 13:45 časova, g.Edmond Broks Daskomb, kinematografski operater kome je uspelo da snimi atentat u Marselju.“

„G.Daskomb radio je kao i obično u studiju kuće, u kojoj je bio zaposlen, kada se iznenada srušio na pod“

Mnogo slučajnosti, čak i za one koji veruju u slučajnost", navodi on u svojoj knjizi.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Da su USTAŠE umešane ili direktno odgovorne za ubistvo Karađorđevića u Francuskoj sumnjao je i proslavljeni srpski naučnik Nikola Tesla koji je u svom pismu Njujork tajmsu 1934. godine napisao:

- Ja sam rođen u Hrvatskoj. Hrvati i Slovenci nikad nisu bili u poziciji da se bore za svoju nezavisnost. Srbi su bili ti koji su se najviše borili i cena izvojevane slobode plaćena je srpskom krvlju. Istinoljubivi Hrvati i Slovenci toga se sećaju sa zahvalnošću, ali se bojim da su oni ubili kralja na bilo koji način.

(D. Zlojutro)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: ante-pavelic dido-kvaternik francuskka kralj-aleksandar-i-karadjordjevic-2 ndh ubistvo-u-marseju
Najnoviji komentari
 • B
  Biker

  Rusija je sve jača i sve bliža a moj predsednik Putin sve popularniji a kad napokon Srbiji ponovo svane onda ću pitati susede kakvo mišljenje imaju o Srbima.

 • D
  Duki st.

  I tako posle oko par stotina komentara. Ostaje mi jedina vodilja poslednji pasus. Izjava Nikole Tesle iz tog vremena. Možeš istraživati . Možeš prepisivati. Možeš grešiti. A možeš i bezočno lagati Sa ove distance pre sam spreman poverovati Gosp. Tesli. Naravno "U" mladež će oponirati. Ostanite tamo gde jeste. I ne prizivajte zlo. Ali iver je tu uvek pored klade. Makar je klada i dobro sakrivena. Ova vaša je baš prepoznatljiva i providna laž. Toliko za kraj od mene.

 • B
  branko

  najveca greska je pravljenje kraljevine shs, ko je tikve sa djavolom sadio o glavu su mu se obijale, i najveca greska kralja, a posle i tita, pa slobe, sto nisu ustastvo iskorenili, na bilo koji nacin, pogledajte danas komsijsku hrv, gori plamen ustastva, i uvek su im oci krvave kada pricaju o svojim delima pre drugog sv rata, za vreme i u poslednjim ratnim godinama, oni su bre iskomleksirani srbijom

Direktor Gaspromnjefta predstavio predsedniku Vučiću ambiciozne planove poslovanja (FOTO)

Lavrov uručio Dačiću Orden prijateljstva, a Moskovski hor mu priredio posebno iznenađenje (FOTO)

Sledeće godine film o najpoznatijem Srbinu svih vremena u srpsko-ruskoj koprodukciji: Brnabić najavila planove u razgovoru sa Lavrovim (FOTO)

Dačić poklonio Lavrovu dres fudbalske reprezentacije Srbije, a Mariji Zaharovoj srpski romantični dar (VIDEO)

Logičnije da SAD i Velika Britanija povuku priznanje, nego da Rusija prizna Kosovo: Dačić posle razgovora sa Lavrovim (FOTO)

Najbolje mesto za podsećanje na svetost veza između Rusije i Srbije: Vučić održao govor na srpskom i ruskom jeziku u Hramu Svetog Save i zahvalio se Putinu i Lavrovu (FOTO)

SVEČANA PREZENTACIJA MOZAIKA: Vučić i Lavrov u Hramu Svetog Save na Vračaru (FOTO)

Ambasada SAD u Tirani razočarana izjavom Edija Rame: Pozivanje na ujedinjenje Kosova i Albanije je "nesmotrena retorika"

Odigrana je utakmica CSKA - Crvena zvezda: Lavrov na nagovor Dačića otkrio za koga je navijao

Mladić ne može na privremenu slobodu da se leči! Haški tribunal: "Postoji strah od bekstva"

Sergej Lavrov se sastao sa Vučićem: Doneo Putinovo pismo i naglasio da Rusija ne nameće ništa Srbiji

Vučić i Ditman: Konstantan napredak odnosa Srbije i Nemačke (FOTO)

Junker u ponedeljak u Srbiji, Vučić: Razumemo da niko ne garantuje da je 2025. sigurna godina za punopravno članstvo u EU (FOTO)

Odluka je na najboljoj od nas: Mihajlović kaže da Brnabić odlučuje da li ćemo dobiti moderan Zakon o rodnoj ravnopravnosti

Vučić poziva Putina u posetu Srbiji, Lavrov nosi pismo: Evo šta piše u njemu

Francuska želi da bude lider u podršci Srbiji za EU: Dačić u Parizu sa kolegom Drijanom

Brnabić putuje u London na Investicioni samit, videće se i sa Terezom Mej (FOTO)

Vučić: Država će učiniti sve da rasvetli sudbinu nestalih

Dogovorena konkretna podrška Hrvatima u Srbiji: Evo koji projekti će biti realizovani (FOTO)

Video sam silovane Srpkinje u Prištini: Kušner rešio da posle 19 godina progovori

NEĆE TAČIJEV ORDEN: Ljudi bez časti ne mogu mi ukazivati čast

Više različitih papira sam POCEPAO: Vučić o predlozima koje su mu predstavnici Zapada donosili o sporazumu sa Kosovom

EU se oglasila o Raminoj izjavi da Albanija i Kosovo treba da imaju jednog predsednika

Ministar spoljnih poslova osudio "velikoalbanske izjave" Edija Rame: Zašto EU ne reaguje?

Amerika se oglasila o eventualnoj razmeni teritorija između Beograda i Prištine: Ovo je njihov stav

Sada hoće da Albanija i Kosovo budu kraljevina: Javio se i kandidat za presto

Brnabić neprijatno iznenađena izjavom Pahora o KiM

Zapad prekršio džentlmenski dogovor o širenju NATO, sada postavljaju Balkan pred izbor: ili ste sa nama ili ste sa Rusijom - Lavrov uoči dolaska u Beograd

Rama za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Albanije i Kosova: Dao je i predlog - izbor jednog predsednika

Podrška Srbiji na putu ka EU, potvrđeno hapšenje stranih državljana: Vučić razgovarao sa američkim senatorom Džonsonom (FOTO)

Vučić primio američkog senatora Džonsona: Srpskog predsednika u više navrata nazvao je ključnim liderom u regionu (FOTO)

Dodik: Platio sam astronomsku kaznu u Hrvatskoj zbog prekoračenja brzine

Vučić: Kompromis s Albancima je životni interes za Srbiju

Svakog dana na svetu je 99 Srba manje: Vučić saopštio alarmantne podatke (FOTO)

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 26. februara u Briselu

U Prištini - tišina: Kosovo "zatečeno" potezom Burundija

Zašto je važan treći susret u osam meseci Vučića i Rona Džonsona?

Palma: NATO na Kosovu doveo teroriste na vlast

Širi se spisak: Još jedna zemlja povukla priznanje nezavisnosti Kosova

Ne staju sa provokacijama: Tači odlikovao Ramu i zahvalio mu na "slobodi i nezavisnosti Kosova"

“Srbija je uvek spremna, ima timove umova”: Hrvatski analitičar objasnio zasto je Vučić izdominirao u Zagrebu (VIDEO)

Nezavisno Kosovo u zamenu za članstvo u EU - NE! Vučić za Rojters jasan da je za KiM moguće samo kompromisno rešenje