VUČIĆ PORUČIO HRVATIMA: Ne dirajte nas, ne kritikujemo vas i ne napadamo! (FOTO)

Vučić je rekao da se trudi da oćuti na provokacije hrvatskih zvaničnika, koje ne razume previše, i da je to najteže što će o njima da kaže

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas dve škole u Mionici i Ljigu, OŠ "Vojvoda Živojin Mišić" u selu Rajković, povodom početka radova na sanaciji i adaptaciji u vrednosti od 25,8 miliona dinara, i Srednju školu "1. 300 kaplara" gde je potpisan ugovor o obnovi.

POSLE PADA BOINGA 737 U RUSIJI: Evo šta je Vučić napisao u telegramu saučešća Medvedevu!

Predsednik Vlade poručio je da je cilj obnove škola u Srbiji da se svoj deci obezbede jednaki uslovi za obrazovanje. 

VUČIĆ U CENTRU ZA STARE: Penzije neće kasniti ni dan! (FOTO)

- Cilj nam je da promenimo izgled zemlje i da utičemo na budućnost dece, to pre svega želim. Hoćemo da svako dete sa sela, iz Rajkovića, Krčmara ili bilo kojeg drugog iz mioničkog kraja, ima jednako pravo na obrazovanje i dobre uslove. Hoćemo da pokažemo da je naša obaveza da stvorimo jednaku šansu za tu decu - rekao je Vučić obraćajući se meštanima, koji nisu verovali da će on obići svaku školu kako je obećao.

On je istako da će nastaviti da obilazi sve obrazovne ustanove koje treba obnoviti u Srbiji, kako bi sva deca imala jednake šanse na obrazovanje i postizanje maksimalnih rezultata.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

A svuda ćemo ići da vidimo kako izgledaju školski toaleti, jer želimo da naša deca idu u čiste toalete, čiste učionice. Želimo da pomogneo i nastavnicima, kojih je ovde 33, a 18 su vannastavno osoblje, da im svima pomognemo da rade i žive u boljim uslovima. Ovde ima i 242 dece, zajedno sa isturenim odeljenjima. Dobro je da ih nije manje, da je pad zaustavljen, a nadam se da će ih biti i više- rekao je Vučić u školi u Rajkoviću,jednoj od najstarijih osnovnih škola u mioničkoj opštini. koja je počela sa radom davne 1888. godine.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Direktorka škole Olga Petrović rekla je za Tanjug da je predviđeno da se zameni deo krova, promene podovi, stolarija, izradi termofasada, naprave tri kabineta, kako bi deca konačno dobila kabinetsku nastavu, budući da postoji 200 kvadrata neiskorišćenog prostora. U planu je i izgradnja prostorija za fizičku nastavu i vanškolske aktivnosti, kao i dobijanje boljih sanitarnih čvorova.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U SŠ "1.300 kaplara" premijer je pozvao angažovana preduzeća da maksimalno odgovorno izvedu radove, jer će im to, kako je primetio, biti referenca za nove projekte, kojih će svakako biti još.

- Mi gledamo u budućnost i moramo da budemo poštovana nacija svuda u svetu, da imamo mir, stabilnost i stalni napredak. A na narodu, koji je slobodan da odlučuje na izborima, je da donese odluku i kaže da li to zaista želi i koga vidi da to može da ponese - poručio je Vučić, od koga je traženo da prokomentariše poruke hrvatskih zvaničnika "da bi Zagreb mogao da blokira pregovore Srbije, odnosno da uspore put Srbije ka članstvu u EU".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je na to rekao da se "trudi da oćuti na provokacije hrvatskih zvaničnika, koje ne razume previše, i da je to najteže što će o njima da kaže".

- Samo neka nas puste i neka nas ne diraju, a mi nećemo nikoga kritikovati i napadati - zaključio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    20. mart 2016 | 15:27

    Neće se smiriti dok nas ne isprovociraju, a mi treba da igramo pametno i na njihove provokacije odgovaramo sa osmehom.

  • toto

    20. mart 2016 | 15:28

    Ne znam sto su se svi okomili na ovu jadnu Srbiju... kome ona smeta i zasto... pogotovu Hrvatima... Lepo im je premijer rekao!

  • Tilka

    20. mart 2016 | 15:31

    Dobro im je premijer odgovorio, ali nikad oni nisu hteli da se drže postrani, samo da ovo ne rade sa nekim skrivenim namerama....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA