SVETSKA BANKA: Izbori u Srbiji ne usporavaju reforme!

Predizborni period biće iskorišćen da se postavi osnova za strukturne reforme i za popravljanje poslovnog okruženja, kaže Šef Kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijn

  • 5

Šef Kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijn izjavio je  da Svetska banka, uprkos izborima, i dalje radi sa Vladom Srbije, a predizborni period će biti iskorišćen kako bi se postavila osnova za reforme koje će uslediti nakon glasanja.

Odgovarajući na pitanje novinara da li ima utisak da su reforme zbog izbora usporene, Verheijn odgovara da je njegovo iskustvo u poslednje dve nedelje takvo da se nastavlja sa radom, kao što i vlada nastavlja da radi.

"Nakon izbora vratićemo se na to da rešavamo ona pitanja i odluke koje u ovom trenutku ne mogu da se donesu. Definitivno ćemo ovaj period iskoristiti da se postavi osnova za ono što će doći nakon izbora, i za strukturne reforme i za popravljanje poslovnog okruženja", objasnio je Verheijn nakon predstavljanja izveštaja Svetske banke o stavovima građana Srbije o preduzetništvu u PKS.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Upitan šta će biti s firmama u restrukturiranju nakon 31. maja, kada prestaje zaštita države od poverilaca, Verheijn je kazao da je od predstavnika Vlade Srbije čuo da će ispoštovati rokove i da će "štit od poverilaca će biti podignut 31. maja".

"Ne znamo šta će se desiti s preduzećima nakon tog roka. Vlada je angažovala poznatu konsultantsku kuću (prim. nov. Mekinsi) koja će dati savete i pokušati da sagleda šta da bi moglo da se uradi sa preduzećima kao što su Bor, Resavica, Petrohemija", naveo je Verheijn.

U trenutku kada te studije budu gotove, dodao je on, videće se i na koji način predložene mere mogu da se primene, ali svakako nema sumnje, zaključio je, da će se ispoštovati rok - 31. maj kada prestaje zaštita države za ta preduzeća.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    21. mart 2016 | 18:21

    Stizu evropski gurui da nas olese,blago nama,dobijacemo na kasicicu i bice nam jos gore nego sto je sada,a oplevice sve na sta mogu da profitiraju sa najnizom cenom radne snage.

  • Nebojsa

    21. mart 2016 | 14:44

    Vlada ce svakako da nastavi sa reformama.Osetice se za jedno dvadeset godina.

  • Fritz

    21. mart 2016 | 14:38

    Rece banka koja je sodoma i gomora danasnjice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA