Ovako je Nataša Kandić reagovala kada je čula da je ŠEŠELJ SLOBODAN ČOVEK!

- Obrazloženje te sudske odluke zadire u neke druge presude i protivreči nekim sudski utvrđenim činjenicama... Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogim zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj - rekla je Kandić

Haški tribunal oslobodio je danas lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja optužbi za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Veće predsedavajućeg sudije Žana-Kloda Antonetija utvrdilo je većinom glasova, uz protivljenje sudije Flavije Latanci, da Šešelj (61) "nije kriv" ni po jednoj tački optužnice.

ŠEŠELJ POBEDIO HAG: Oslobođen po svim tačkama optužnice

Posle današnje presude, kako je rekao sudija Antoneti, "Šešelj je slobodan čovek". Presuda je, međutim, nepravosnažna, a Tužilaštvo ima pravo da se žali.

Evo kako ste vi reagovali na oslobađanje ŠEŠELJA! (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osnivač Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ocenila je danas da je oslobađajuća presuda lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom iznenađujuća i da teško može da se održi u žalbenom postupku.

"Obrazloženje te sudske odluke zadire u neke druge presude i protivreči nekim sudski utvrđenim činjenicama... Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogim zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj", rekla je Nataša Kandić agenciji Beta.

KOLINDA, SPREMI SE, DOLAZIM TI U POSETU: Šešelj prvi tvit posle presude posvetio hrvatskoj predsednici!

Ona je rekla da se očekivalo da Šešelj bude oslobođen po osnovu optužbe za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, što je sudija Žan Klod Antoneti predlagao još 2011. godine, u svrhu celishodnosti daljeg vođenja postupka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Neka obrazloženja (oslobađajuće presude) protiveče zdravom razumu, poput onog da je govor Šešelja u Skupštini Srbije da neće ubijati Hrvate već da će ih spakovati na kamione pa neka oni vide šta će, samo političko mišljenje", rekla je ona.

Prema njenim rečima, oslobađajuća presuda Šešelju posledica je i "blagonaklonog odnosa sudije Antonetija".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Çučuk Stanoje

    31. mart 2016 | 12:48

    E sad je vreme da podignu optužnicu protiv Nataše Kandić. Došlo je vreme da plati za svoja zlodela prema srpskom narodu.

  • sasa -banja luka

    31. mart 2016 | 12:47

    Ona se SAD Uspanicila,,,,UZELA NOVAC i VARALA s DOKAZIMA zajedno sa TUZILASTVOM,,,

  • Aleksandar

    31. mart 2016 | 12:48

    Tebi cemo gospodjo ovde suditi za izdaju....Kakvih Srba ima Boze me sacuvaj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA