SVETSKI DAN ROMA: Potrebno je nastaviti sa njihovim potpunim uključenjem u društvo, rekla Maja Gojković

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, povodom Svetskog dana Roma, izjavila je da je Srbija čvrsto opredeljena za izgradnju tolerantnog društva, zasnovanog na poštovanju ljudskih prava

  • 3

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, povodom 8. aprila Svetskog dana Roma, ukazala je da je i pored napretka u zakonskoj i institucionalnoj zaštiti romske populacije, potrebno nastaviti sa unapređenjem prava Roma i potpunim uključenjem u društvo.

Gojković poziva sve institucije i civilno društvo da pažnju usmere na probleme sa kojima se Romi suočavaju tokom čitave godine, kao i da se posebna pažnja posveti oblasti obrazovanja, zdravlja, zapošljavanja i ekonomskog osnaživanja romske populacije kako bi se smanjilo siromaštvo i unapredio njihov položaj, navodi se u saopštenju iz parlamenta

Vučić: Srbija neće zaboraviti svoje rane, ali će da gleda u budućnost!

- Srbija je čvrsto opredeljena za izgradnju tolerantnog društva, zasnovanog na poštovanju ljudskih prava, u kome neće biti diskriminacije ni prema jednoj grupi, pa tako ni prema Romima, a u izgradnji takvog društva moramo učestvovati svi zajedno - istakla je Gojković.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Narodna supština će i dalje raditi na unaprećenju zakonskog okvira za ostvarivanje ljudskih i manjinskih prva i primenjivati kontrolne mehanizme koji joj stoje na raspolaganju, kako bi uticala na efikasnije sprovođenje važećih zakona, naglasila je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    8. april 2016 | 12:28

    Рома се сете само на Светски дан Рома...

  • Lune

    8. april 2016 | 13:56

    Srbija,Srbi treba da pamte Rome sa Kosova, jedini su u doba NATO zlocina,na protestu nosili tablu "BRACO SRBI ROMI SU SA VAMA".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA