Potreban je KONTINUITET u rešavanju problema romske populacije, apelovao Nikolić!

Predsednik Republike Tomislav Nikolić naglasio je da se mora ojačati pozicija romskog naroda u Srbiji, da država treba da nastavi da ulaže napore u ostvarivanje njihovih prava i omogućavanje očuvanja njihovog identiteta

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima Romske nacionalne zajednice u Srbiji, povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, istakavši da će u njemu romska populacija imati iskrenu i nedvosmislenu podršku.

Nikolić je rekao da je neophodan kontinuitet u iznošenju, ali pre svega u rešavanju problema romske populacije.

SVETSKI DAN ROMA: Potrebno je nastaviti sa njihovim potpunim uključenjem u društvo, rekla Maja Gojković

Predsednik Republike naglasio je da se mora ojačati pozicija romskog naroda u Srbiji, da država treba da nastavi da ulaže napore u ostvarivanje njihovih prava i omogućavanje očuvanja njihovog identiteta, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

VITOMIR MIHAJLOVIĆ: Položaj Roma bolji zahvaljujući VLADI SRBIJE, ali situacija je i dalje teška!

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Predstavnici Romske nacionalne zajednice zahvalili su se Nikoliću na svemu što tokom čitave godine čini za njih, a ne samo na današnji dan.

Oni su ukazali na brojne probleme u vezi sa položajem Roma u Srbiji pri zapošljavanju, obrazovanju i drugim pravima koja im pripadaju i izrazili očekivanje da će predsednik pružiti podršku oko akcionog plana za uključivanje romske zajednice u društvene tokove.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA