Američki gigant iz oblasti auto-industrije "Lir" pokrenuo prve pogone u Novom Sadu!

U "Liru" trenutno radi 120 ljudi, mahom mladih, a do kraja godine će raditi oko 800 ljudi

  • 10

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je pogon američke kompanije "Lir" koja je započela sa radom u prostorijama Luke Novi Sad.

Vučević obišao Begeč i gazdinstvo najvećeg proizvođača šargarepe u Srbiji (FOTO)

- Srećan sam što je, posle kompanije "Delfi", i druga svetski poznata kompanija iz oblasti auto-industrije ''Lir'' pokrenula prve pogone u prostorijama Luke Novi Sad. Drago mi je što je "Lir" naišao na dobrog partnera u Luci Novi Sad, jer je važno da svi relevantni subjekti za realizaciju investicije daju svoj pun doprinos. Ovde će realizovati početnu fazu investicije, dok ne bude izgrađena nova fabrika u radnoj zoni "Sever 4". Dobro je što je ovde već počelo da radi 120, mahom mladih ljudi, i što je iskazano zadovoljstvo i poslodavca i zaposlenih u pogledu saradničkih odnosa – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Košarkaška legenda Bora Stanković u poseti Novom Sadu (FOTO)

Prilikom obilaska pogona kompanije "Lir" u Luci Novi Sad takođe je rečeno da će ove i naredne sedmice biti angažovano još po 60 radnika, a do kraja godine u "Liru" će raditi 800 ljudi.

Foto: Promo Foto: Promo

Po završetku izgradnje objekta namenjenog ovoj kompaniji u radnoj zoni "Sever 4", američki "Lir" ostvariće pun kapacitet u pogledu zapošljavanja i ukupno će biti primljeno 2500 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    22. april 2016 | 06:15

    Četvrta firma za motanje kablova u Srbiji. Izgleda da smo najjeftinija radna snaga za taj posao ili je nešto drugo u pitanju.

  • Ali koka

    22. april 2016 | 21:19

    Blago nama.Najbednije smo plaćena radna snaga u Evropi.

  • Konza

    22. april 2016 | 11:15

    Plata 25 000 , pun dzak radnika !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA