NEMAČKA PODRŽALA NASTAVAK EVROPSKOG PUTA SRBIJE: Ditman čestitao Vučiću na izbornoj pobedi

Ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman je premijeru čestitao pobedu njegove stranke na parlamentarnim izborima i pozdravio činjenicu što se premijer nedvosmisleno izjasnio za nastavak evropskog puta Srbije i za regionalno pomirenje

  • 70

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana, koji je premijeru čestitao pobedu njegove stranke na parlamentarnim izborima i pozdravio činjenicu što se premijer nedvosmisleno izjasnio za nastavak evropskog puta Srbije i za regionalno pomirenje.

STIŽE PODRŠKA I IZ RUSIJE: Medvedev čestitao Vučiću izbornu pobedu

Zahvaljujući na čestitkama, srpski premijer je istakao da je zadovoljan što su, tokom njegovog dosadašnjeg mandata, politički odnosi i ekonomska saradnja Srbije i Nemačke značajno unapređeni, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On je, kako se navodi, izrazio nadu da će tako nastaviti i u budućnosti.

Premijer Vučić istakao je da Srbija ostaje privržena reformama, evropskom putu i regionalnoj saradnji, dok će ekonomski napredak zemlje biti u vrhu prioriteta buduće vlade.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

AMERIKA ZADOVOLJNA ISHODOM IZBORA U SRBIJI! Nastavljamo saradnju sa Vladom i Vučićem

Nemački ambasador je naglasio da je, u interesu Srbije i njene evropske perspektive, neophodan nastavak pokrenutih reformi, pre svega u oblasti ekonomije i vladavine prava.

On je istakao da će Nemačka i ubuduće snažno podržavati put Srbije u Evropsku uniju, kao iskren i pouzdan partner.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski premijer i nemački ambasador su istakli da za utvrđivanje konačnog rezultata izbora treba sačekati da RIK prebroji sve glasove i da posmatrači podnesu završne izveštaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA