VUČIĆ O PROTESTU OPOZICIJE: Nisam fasciniran, ali ni uplašen

- Biće da će preći cenzus, pa eto vam skupštinskog restorana i plate. Ali, ono što im neću dozvolilti to je da ruše Srbiju, da ruše državu, njenu stabilnost i njenu krhku demokratiju, zarad njihovih interesa i fotelja - rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić

  • 38

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani ne treba da brinu, da će se nakon ponovljenih izbora u sredu sve znati, te da je uveren da će sve biti u redu kada opozicija pod pritiskom "ugura" još jednu stranku u parlament i dočepa se skupštinskih privilegija.

STEFANOVIĆ O PROTESTU OPOZICIJE: Prihvatite činjenicu, doživeli ste DEBAKL! (FOTO)

On je, u razgovoru sa novinarima, rekao da ga protest opozicije u Beogradu nije "ni fascinirao, ni uplašio".

- Ćerajte me, u redu je. Biće da će preći cenzus, pa eto vam skupštinskog restorana i plate. Ali, ono što im neću dozvolilti to je da ruše Srbiju, da ruše državu, njenu stabilnost i njenu krhku demokratiju, zarad njihovih interesa i fotelja - rekao je Vučić.

Reći će, kaže, "samo vi mene ćerajte, jer ja vas ne mogu, zato što ste snažni i pametni i prepošteni".

On je istakao da građani ne treba da brinu.

- Sve je u redu, sve je pod kontrolom, oni će da se smire čim se dočepaju skupštinskog restorana - rekao je premijer.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podsetio je da je sam više puta gubio izbore i potom čestitao protivnicima ma kako mu je bilo teško.

On je primetio da nije najznačajniji, inače mali, broj pristalica koje je okupila opozicija, ali je prognozirao da će on za koji dan u selu Sige, kod Žagubice, sigurno okupiti više ljudi, nego što je njih 10 skupilo na mitingu, na kome, usput, nije bilo nijednog argumenta, nijedne konkretne optužbe, osim tobož mrtvog čoveka sa Kosova od 144 godine, a čovek postoji i glasao je za SNS.

Premijer je rekao da nije hteo da komentariše miting opozicije na praznik, te da, osim toga, izborni proces još nije završen, kao i da Pokrajinska komisija još nije saopštila ishod izbora za vojvođansku skupštinu, iako ima četiri purta manje glasova da prebroji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer se izvinio članici RIK-a koju je, kako je rekao, napala opoziciju u parlamentu, kao i novinarki TV Pink Gordani Uzelac, na koju su neki ljudi nasrtali i verbalno je napadali na jučerašnjem mitingu, a da joj niko nije pritekao u pomoć.

- Primitivci treba da razumeju da time što prebijaju te žene nisu dobar primer mlađima. Izvinjavam se Gordani Uzelac što je kroz sve to morala da prođe. Ubuduće ćemo očito morati ozbiljnije da obezbeđuje takve i slične skupove - kazao je premijer.

On je istakao da je nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić smenjen zbog nešlane šale, što su mediji preneli, dok napad na novinarku Uzelac "nekima nije važan".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Bata Gašić je izgovorio neslanu šalu i zbog toga je smenjen, a to što je juče na protestu opozicije novinarki Pinka Gordani Uzelac zatvrtana ruka to nije važno. Jeste, žena je jurila da joj zavrću ruke, i leđima je jurila njihove ruke i noge da je šutiraju. Uzelac je izletela da ih izudara, a oni su sačuvali dostojanstvo junaka. Udari po devojčici od 50 kilograma. Veliki junaci Čeda i Pajtić - rekao je Vučić.

On je pitao zašto niko juče nije govorio o toj devojci.

- Mene ste napadali, slučaj ste pravili kada sam rekao ''ovi vaši'' jer kao predsednik Vlade to ne smem da radim, ali zato je u redu izudarati novinarku Pinka. U ovoj zemlji postoje oni koji smeju da budu udarani i oni koji ne smeju - rekao je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Svi su se pravili blesavi. Želim da se izvinim članici RIK što su joj neki magarci zavrtali ruku i šutirali je i niko se od zaštitnika nije oglasio - rekao je Vučić.

Objasnio je da je to, na žalost, "Srbija kakvu smo stvorili", a da je njegov cilj, upravo zato da igradimo pristojnu, modernu zemlju.

- Danas je dan u kom se promioviše mir i krajnje je vreme da prestanu sa neistinama i da se pomrie sa gubitkom. Ko ne ume da čestita protivniku treba da razmisli šta i kako da sebe promeni - rekao je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je rekao i da je znao da će se opozicija ujediniti protiv njega, da je to bilo lako pogoditi, ali da hje uveren da bi oni, da su imali drugačiju kampanju, mnogo bolje prošli na izborima nego što jesu.

- Oni su promašili kampanju. Da su vodili drugačiju kampanju, oni bi pobedili. Ali, rukovodili su se ličnom mržnjom, sujetom i znao sam da će izgubiti - rekao je Vucicć i dodao da je opozicija zbog neistina i laži zapravo omogućila listi oko SNS da i u velikim gradovima dosegne ivicu apsolutne većine.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Komentarišući navode o poreklu novca za kampanju opozicije premijer je rekao:

- Pokrali su sve pare, putovali su i trošili. Mi smo jedini spremni da pokažemo finanskijsku transparentnost. Imali smo pare čiste kao suza za kampanju, a oni ni dinara čistog. Ne spominju više ništa o tome jer su im tajkuni davali pare. Nama niko od tajkuna nije davao ništa - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    1. maj 2016 | 19:24

    Neka prestane da drami i prihvati se posla koji je obećao da će uraditi.

  • Fili

    2. maj 2016 | 09:26

    Gospodine Vucicu naplacujte cene u skupstinskom restoranu kao i za ostale gradjane Srbije! Sta ste vi politicari, da li ste socijalno ugrozeni? To vazi za sve a ne samo za opoziciju. Narod nema za hleb!

  • Zoki

    2. maj 2016 | 10:39

    Neka ukine onda poslanicke i ministarske plate i skupstinski restoran. Sto SNS-ovci da se goste u restoranu dok narod nema za hranu i racune.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA