VUČIĆ OTVORENO O SVEMU: Poruke o Hercegovačkoj ulici su blesave, a Hrvatska ne treba da drži lekcije Srbiji!

- Takvih poruka će biti sve više. Postaju nervozniji, izgleda da su shvatili ko je pobedio na izborima - poručio premijer Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je sa novinarima razgovarao na nekoliko tema, poput rušenja u Savamali, aktuelnim otpuštanjima urednika na Radio televiziji Vojvodina, odnosu sa ambasadorima, ali i o očekivanim blokadama Hrvatske po pitanju pregovora Srbije i EU!

RASIM LJAJIĆ O PRITISCIMA NA SRBIJU: Moguć negativan izveštaj o saradnji Beograda i Brisela

On je navode beogradskih medija da se krije iza rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, nazvao "blesavim porukama" onih koji su nervozni zbog rezultata izbora.

- To su blesave poruke, isto kao i ona da sam nekom narkomanu dao 120 maraka u podrumu. Takvih poruka će biti sve više. Postaju nervozniji, izgleda da su shvatili ko je pobedio na izborima, što im je teško polazilo za rukom prvih dana, pa nikako sad ne mogu da se pomire. Pretpostavljam da će da budu još nervozniji i gori - rekao je Vučić, a za ambasadore koji su posećivali konferenciju medija koji je objavio tu priču rekao da su u pitanju slobodni ljudi, koji mogu da idu gde god hoće, da se bave političkim, kulturnim i sportskim aktivnostima.

Oni odgovaraju svojim vladama, biraju svoje društvo, a ja biram svoje - naveo je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijer se osvrnuo i na trenutnu situaciju u RTV, gde je u jednom danu otpušteno sedam urednika.

- Niko ne lupa nikakve table, niko ne dovodi ljude iz Beograda po partijskoj liniji, kao što su to radili 2008. godine i 2011. godine. Prvi put vidim da je sve čisto i sve u skladu sa zakonom, bez upliva politika, već onako kako se to radi, kroz upravni odbor - rekao je predsednik Vlade Srbije i naglasio da neće biti "naslednih funkcija" ili "uvođenja monarhizma" u javna preduzeća.

VUČIĆ O PROTESTU OPOZICIJE: Nisam fasciniran, ali ni uplašen

Kako je dodao, sve je jasno i čisto, ali bi tim pitanjem ipak trebalo da se bave nadležni organi.

Na kraju, premijer se osvrnuo i na odnos sa Hrvatskom, koji je ponovo na labavim nogama zbog odluke Srbije da ne izruči troje radikala Haškom tribunalu, što je Tomislav Karamarko ocenio kao podsticaj toj zemlji da blokira pregovore Srbije i EU.

- Hrvatska ne bi trebalo da drži lekcije Srbiji o progonu ratnih zločinaca, jer bi malo čime imala sama da se pohvali. Voleo bih kad Srbiji o pravnoj državi ne bi držali lekcije oni koji organizuju proslave i "trče" na komemoraciju u Blajburg. Ne želim da se mešam u njihove unutrašnje stvari, pa bi i njih zamolio da se sa malo više pažnje i preciznosti bave stvarima u Srbiji, ako se već bave - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manda

    20. maj 2016 | 00:40

    Nema veze šta radi opozicija, nema veze što su otpušteni ljudi, nema veze ni da Srbiju sutra preoru, ali ima veze odnos s Hrvatskom. Ne da ste nama opterećeni, vi se tresete od muke i jala. Zavidni, jalni, frustrirani do bola. Komentari vam tako govore, 99%. U svakom slučaju, inatite se, busajte u prsa, radite šta god hoćete, nema vam u EU dok ne ispunite uvjete. Nama se ne žuri, dapače.

  • Dag

    19. maj 2016 | 19:35

    Nisu komentari blesavi,nego oni, koji se - prave.... (Uzgred,dobijanje izbora, nikome ne garantuje bahatost i nepostovanje onih, koji drugacuje - misle.Eutoritarni rezimi, nikada nisu dugo - trajali.)...

  • Невена

    19. maj 2016 | 16:50

    Ако неко добије 50% подршке на изборима људи који ту живе, не разумијем зашто је појединим коментаторима тешко то прихватити и поштовати?! За ову реплику Господина Вучића могу само речи свака част, јер заслужили су. Што се тиче ЕУ (Њемачке, Француске, Италије, Аустрије) тамо се ситуација за пар година драстично промијенила- нереди су све учесталији, и незадовољство међу обичним људима све вече, а коме треба брод који тоне?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA