SPS: Rano je da zvone telefoni za poziv u vladu

- Ako nam bude ponuđeno da budemo u vlasti i da dobijemo resore za koje imamo kompetentne ljude, moj stav će biti da budemo u vlasti - rekla je Ðukić Dejanović

  • 15

Funkcioner SPS Slavica Ðukić Dejanović kaže da je još uvek rano da toj partiji "zvone telefoni" za učešće u vlasti.

ZANIMA ME REZULTAT NA SEMAFORU: Vučić ima vladu, ostala nerešena dva resora (FOTO)

- Ako nam bude ponuđeno da budemo u vlasti i da dobijemo resore za koje imamo kompetentne ljude, moj stav će biti da budemo u vlasti - rekla je Ðukić Dejanović gostujući na B92.

Kako je objasnila, nema političara ili partije koja ne želi da realizuje svoj predizborni program i da ne misli da postoji politička opcija koja više voli da bude opozicija, što je okarakterisala kao "kiselo grožđe".

VUČIĆ OTVORENO O SVEMU: Poruke o Hercegovačkoj ulici su blesave, a Hrvatska ne treba da drži lekcije Srbiji!

Ðukić Dejanović je potom podsetila na reči premijera Aleksandra Vučića koji je rekao da je vlada ipak bolja sa socijalistima.

- Nekada je i nepristojno odbiti učešće u vlasti, ali realnost je nešto što mora biti prethodna instanca za nas političare - kazala je Ðukić Dejanović odgovarajući na pitanje da li u SPS priželjkuju taj poziv.

Ona smatra i da je ova vlada napravila jako dobre korake ka makroekonomskoj stabilnosti i ka daljem stvaranju uslova za bolji život građana.

RASIM LJAJIĆ O PRITISCIMA NA SRBIJU: Moguć negativan izveštaj o saradnji Beograda i Brisela

- Sve vreme postojanja naše koalicije bilo je pojedinačnih tenzija, ali ja bih to svela na pojedinačne tenzije, a ne na politiku vlade. U vladi nije bilo odluke koja nije doneta jedinstveno - kazala je ona i dodala da neke odluke nisu bile lake za levo orijentisanu partiju, poput odluke o smanjenju plata i penzija, ali je SPS birajući između smanjenja i opcije da ih uopšte ne bude, odlučila na smanjenje, vodeći se racionalošću i neophodnošću.

Kaže i da nije razmišljala o tome da bude gradonačelnica Kragujevca.

- Da je opcija kojoj pripadam dobila veći procenat glasova, vrlo je verovatno da bih već razmišljala o programu. Očigledno je da drugi razmišljaju o programu i oni razmišljaju o koalicijama, pa ćemo videti - kazala je ona.

Na pitanje da li joj je bliže da u Kragujevcu podrži Radomira Nikolića (SNS) ili da krene u razgovore sa "drugom stranom", Ðukić Dejanović je kazala da velike sredine ipak čekaju odluku na republičkom nivou.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    19. maj 2016 | 18:28

    Kome ti trebas?

  • Imenjak

    19. maj 2016 | 18:30

    Kad vi mislite da odgovarate za ovo stanje lopovluk unisteno drustvo kradje kriminal jel ovakva Srbija bila vasa vizija e zalosna vam vizija i vas i ostalih satelita

  • Telefonska sekretarica

    19. maj 2016 | 18:00

    Zeljeni broj trenutno nije dostupan.Molite malo kasnije, mada verujem da je vama odzvonilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA