Ovako se Aleksandar Vučić oprostio od velikog Bate Živojinovića!

Telegram saučešća porodici uputio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, u kojem ocenjuje da je njegovim odlaskom "srpsko glumište izgubilo jednu od najupečatljivijih ličnosti sedme umetnosti"

Doajen srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović napustio nas je u 83. godini života, a njegova smrt potresla je kako obične građane, tako i ugledne javne ličnosti.

GLUMCI I POLITIČARI U SUZAMA ISPRED BATINE KUĆE: Opraštaju se od legende! (VIDEO)

Telegram saučešća porodici uputio je premijer Srbije Aleksandar Vučić , u kojem se ocenjuje da je njegovim odlaskom "srpsko glumište izgubilo jednu od najupečatljivijih ličnosti sedme umetnosti".

- Sa neizmernom tugom primio sam vest o smrti našeg proslavljenog glumca Bate Živojinovića, koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji. Njegove glumačke bravure ostaće zabeležene kako na traci tako i u sećanju svih nas, koji smo odrastali uz širom sveta poznatog Valtera - naveo je Vučić u telegramu.

BLAGO ONOM KO DOVIJEKA ŽIVI: Isidora Bjelica se ovako oprostila od Bate Živojinovića!

Vučić ističe da je Bata svojim ulogama koje je odigrao u filmovima i televizijskim serijama postao uzor generacijama mlađih glumaca, koje su učile od čoveka kome je "svaki lik bio značajan"

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Od Bate Živojinovića se oprostio i lider socijalista Ivica Dačić, koji je istakao da je on bio i njihov član.

Ovo je poslednja uloga Bate Živojinovića (VIDEO)

- Ostaće velika praznina. Potrudićemo se da sve što je uradio ne padne u zaborav - rekao je Dačić novinarima nakon konsultacija o sastavljanju nove Vlade kod predsednika Tomislava Nikolića.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Nemanja Jovanović, Milena Đorđević Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Nemanja Jovanović, Milena Đorđević

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević uputili su telegram saučešća porodici glumca Velimira Bate Živojinovića i poručili da je Beograd danas izgubio legendu domaćeg glumišta.

VALTER, PUFTA, MAKARIJE, ARANĐEL: Zbog ovih uloga smo obožavali Batu Živojinovića! (VIDEO)

Mali je ocenio da je odlaskom Živojinovića Beograd izgubio legendu domaćeg glumišta, "čuvenog Valtera" koji je obeležio čitavo razdoblje u istoriji kinematografije.

- Generacije su stasavale uz Batine filmove, a on će nastaviti da živi kroz svoju umetnost i da utiče na nove generacije koje dolaze. Bata je zadužio našu kulturnu scenu, a Beograđanima će nedostajati njegova vedrina, talenat i šarm - navodi se u telegramu saučešća gradonačelnika.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    23. maj 2016 | 22:42

    Tesko ce preziveti ovu vest prvoborci

  • aco

    23. maj 2016 | 17:44

    Ostavio trag koji nikad se ne moze iybrisati. porodici saucesce Bato i dalje zivi sa svojim delima.

  • maja

    23. maj 2016 | 16:55

    Ovo je zaista gubitak za celu Srbiju! Takav glumac se ne radja dva puta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA